Askerlik Terhis İşlemleri Ne Zaman Başlıyor? 2020 Askerlik Yeri Sorgulama

Covid-19 nedeniyle askıya alınan askerlik terhis ve celp işlemleri tekrardan başladı. İşte "Askerlik ve terhis işlemleri ne zaman başlıyor? Askerlik yerleri belli oldu mu? Askerlik ne zaman açıklanacak 2020? Askerlik yeri sorgulama 2020" gibi soru başlıklarının yanıtı...

28.05.2020-16:00 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-16:40) Askerlik Terhis İşlemleri Ne Zaman Başlıyor? 2020 Askerlik Yeri Sorgulama

Covid-19 nedeniyle askıya alınan askerlik terhis ve celp işlemleri tekrardan başladı. İşte "Askerlik ve terhis işlemleri ne zaman başlıyor? Askerlik yerleri belli oldu mu? Askerlik ne zaman açıklanacak 2020? Askerlik yeri sorgulama 2020" gibi soru başlıklarının yanıtı...

ASKERLER NE ZAMAN TERHİS OLACAK? CELP İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Savunma Bakanı Akar, "31 Mayıs Pazar gününden itibaren terhisleri başlatacağız. Bununla ilgili önemli tedbirler alındı" açıklamasını yaptı.

BEDELLİ ASKERLİK CELP İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Hulusi Akar'ın bu konudaki açıklaması şöyledir: "Er ve erbaşlar için 1. grup sevk tarihi 5 Haziran 2020 olacak. İlk grup sevk belgesini 1-5 Haziran tarihleri arasında alabilecek."

BEDELLİ ASKERLİK İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Bakan Akar "Haziran grubu bedelli askerler için sevk tarihi ise 20 Haziran 2020 olacak. Bu grup ise 16-20 Haziran tarihleri arasında sevk belgelerini alabilecekler." diye açıkladı.

BEDELLİ ASKERLİK SON BAŞVURU SÜRESİ NE ZAMAN?
Yedek subay ve astsubay adayları, er ve erbaşların ikinci grubu ve ertelenen nisan grubu bedelli askerler için sevk tarihi ise 29 Haziran 2020 olacak. Bu grup içerisinde yer alanların sevk tarihleri ise 25-29 Haziran olacak.

Bakan Hulusi Akar'ın açıklamaları tam olarak şöyledir:
"Bir ay süreyle terhisler uzatılmıştı. Bu konuda halkımız, asil milletimiz, Mehmetçiğimizin kıymetli aileleri bizleri destekledi, bunun ülkemizin, halkımızın hayrına olacağını herkes ferasetiyle anladı. Alınan tedbirlerin yeterli olduğu, artık terhis ve celplerin başlayabileceği noktasına geldik. İnşallah 31 Mayıs Pazar gününden itibaren terhisleri başlatacağız. Bununla ilgili önemli tedbirler alındı. Terhis olacak gençlerimiz 18 Mayıs'tan itibaren tedbir olarak gözetim altına alındılar.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı ile yoğun bir koordinasyon halindeyiz. Şu ana kadar gözetim altında bulunan, terhis olacak gençlerimiz arasında herhangi bir vakaya rastlanmadı. İnşallah 31 Mayıs'tan itibaren gençlerimizi sağlıklı bir şekilde birliklerinden yolcu edip, terhislerini sağlayacağız. Diğer taraftan da yeni celp kapsamında gençlerimizin de sağlıklı şekilde birliklerine katılabilmesi için her türlü tedbiri aldık. İl ve ilçe sağlık müdürlükleri ile garnizon komutanlıklarımızın aldığı tedbirler kapsamında askere gelecek gençlerimize üç-dört gün öncesinde PCR testi yapılacak."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal