Askerlik Tecil İşlemleri Nasıl Yapılır?

Askerlik tecili nedir? Askerlik tecil işlemleri nasıl yapılır? Askerlik tecil için gerekli belgeler nelerdir? Askerlik tecil ettirme şartları ve askerlik tecil ettirme yolları nelerdir? Askerlik tecil ettirme son tarih 2019 ne zaman? gibi soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

18.01.2019-13:13 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-13:02) Askerlik Tecil İşlemleri Nasıl Yapılır?

Askerlik tecili nedir? Askerlik tecil işlemleri nasıl yapılır? Askerlik tecil için gerekli belgeler nelerdir? Askerlik tecil ettirme şartları ve askerlik tecil ettirme yolları nelerdir? Askerlik tecil ettirme son tarih 2019 ne zaman? gibi sorular son zamanlarda merak edilen konulardan biri. 

Türkiye'de 20 yaşını tamamlamış, her erkek Türk vatandaşının geçerli bir sağlık problemi yahut devam eden bir eğitimi olmaması halinde askerlik ödevini yerine getirmesi şarttır. Askerlik görevinin yerine getirilmesinin bir süre ertelenmesi mümkün olup, bu ertelemeye askerlik tecili denilmiştir.

2019 ASKERLİK TECİL ETTİRME ŞARTLARI NELERDİR?

2019 Askerlik tecil ettirme şartları askerlik tecili için sayılmış olan durumlar askerlik kanununda sayılmıştır. Uygulamada askerlik tecili için aranan başlıca durumlar askerlik görevini yerine getiremeyecek kadar ciddi sağlık engeli ve eğitimim bitmemesi olarak sınıflandırılmıştır.

1) Eğitim Dolayısı İle Askerlik Tecili:

Eğitimi bitmemiş olan asker adayları 29 yaşını tamamlamamak şartı ile eğitim dönemlerinin bitimine kadar askerliklerini tecil ettirebilirler. 

2) Sağlık Probleminden Dolayı Askerlik Tecili:

Sağlık problemleri nedeni ile askerliklerini tescil ettirmek isteyen kişiler askeri hastanelerde muayene olduktan sonra kurul kararına göre tescil işlemleri yapabilmektedir..

3) Aşırı Kilo Nedeni İle Tecil Ettirme:

Aşırı kilo geçici sağlık engelleri olarak kabul edilmektedir ve tecil süresi 1 senedir. Bu kişiler her sene muayeneden geçirilir ve bu durum birkaç dönem devam eder. Eğer kişiler yine kilo verememişse bu durumda askerlikle bağlantıları tamamen kesilir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal