Askerlik Tamamen Değişiyor! İşte Yeni Sistem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından askerlik tamamen değişiyor. Buna göre herkes 3 ay temel eğitim alacak. Sonrasında 6 ay boyunca asgari ücret verenler terhis edilirken, askerde kalanlara ise 6 ay boyunca asgari ücret ödenecek.

26.07.2018-10:21 - (Son Güncelleme: 26.07.2018-10:14) Askerlik Tamamen Değişiyor! İşte Yeni Sistem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bahsettiği yeni askerlik sisteminin ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı. Yeni sisteme göre 9 aylık tek çeşit askerlik sistemi olacak. 3 aylık temel eğitimin ardından 6 ay süresince asgari ücret tutarını verenler terhis olacak. Askerde kalanlara ise 6 ay süresince asgari ücret verilecek.

9 AY TEK TİP ASKERLİK SİSTEMİ GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de bir daha bedelli askerliğe lüzum olmadan, yeni ve kalıcı bir askerlik sistemi getirileceğini ilan etti. Yeni sistem için de değişik alternatifler üstünde çalışılıyor. Sözcü'den Emin Özgönül'ün aktardığına göre; bu çalışmalarda ''Vatan görevinin herkes için eşit koşullarda olması, eğitimli insan gücünden daha uzun ve etkin şekilde faydalanılması'' amacından yola çıkıldı. Bugüne dek "Uzun dönem erlik, kısa dönem erlik, yedek subay, bedelli, dövizli ve kamuda çalışma" şeklinde yapılan askerliğin, profesyonel orduya geçilene dek, herkes için 9 ay boyunca ve tek tip olması düşünülüyor. 3 ay temel eğitim yapılması, kalan 6 ayın kıtada geçirilmesi ve yedek subaylığın da bütünüyle kaldırılması düşünülüyor.

ASGARİ ÜCRET ÖDENECEK

Ön çalışmaya göre profesyonel orduya geçilip uzman erbaş sayısı gerekli seviyeye vardığında, askerlik sorumluluğu her vatandaş için mecburi ve 3 ay temel eğitimin ardından 6 ay da bedelli olacak. 6 ay için aylık asgari ücreti veren terhis olacak. Para ödemeyip askerde kalanlara ise her ay asgari ücret kadar maaş verilecek. Yurtiçi bedelli askerlik de artık gündeme gelmeyecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal