Askeri Öğrenciler

Askeri öğrenciler karar? Askeri öğrenciler KHK? Askeri öğrenciler son dakika 2018? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

23.05.2018-22:41 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-22:29) Askeri Öğrenciler

Türk silahlı kuvvetlerinin subay ve astsubay gereksinimini gidermek için açılan eğitim kurumlarına Askeri okullar ismi verilir. Ordunun subay gereksinimini karşılayan okullar, harp okulları ile askeri liselerdir. Askeri liseler, Işıklar (Bursa ), Kuleli ( İstanbul ), Maltepe ( İzmir ), Deniz Lisesi (İstanbul) askeri liseleridir. Eğitim ve öğretim süresi bir senesi hazırlık olmak üzere dört sene olan bu liseleri tamamlayan öğrenciler Harp Okullarına girerler.

Harp okulları: Deniz Harp Okulu (İstanbul), Kara Harp Okulu ( Ankara ), Hava Harp Okulu (İstanbul). Bu okullara her sene askeri liseleri tamamlamış öğrenciler ile sivil liselerin matematik ve fen alanını tamamlamış öğrenciler içinden sınavla gerekli olduğu kadar öğrenci alınır. Eğitim ve öğretim süreleri dört senedir. Harp okullarının haricinde Gülhane Askeri Tıp Akademisi bünyesinde askeri doktor yetiştiren askeri tıp fakültesi açılmıştır.

Harp okullarını tamamlayan öğrenciler, teğmen rütbesiyle subay sınıf ve atış okullarında bilgi ve becerilerini yükseltirler. Silahlı kuvvetler hesabına fakülte yada yüksek okulları tamamlayan subaylar ile yedek subay adayları, bağlı bulundukları sınıf ve branşlarla alakalı bilgi ve becerilerini geliştirmek için bu okullarda eğitim alırlar. Eğitim süreleri, sınıf özelliklerine göre üç ayla bir sene arasında değişir.

Astsubay hazırlama okulları, sivil ortaokulları bitirenler içinden sınavla öğrenci alırlar. Bunların eğitim ve öğretim süreleri üç senedir. Astsubay Hazırlama Okulları; Genelkurmay Başkanlığına, kara, deniz, Hava kuvvetleri komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığına bağlı çeşitli yerlerde vardır. Astsubay Sınıf Okullarına, Astsubay Hazırlama Okulları ile sivil liseleri tamamlayanalar içinden sınavla öğrenci alınır. Bu okullarda öğrenciler, uzmanlık alanlarını hedef alan eğitim ve öğretimi alırlar. Öğretim süresi bir senedir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal