Asgari Ücretle İlgili Kritik Açıklama! 2 Bin TL'nin Üzerinde Olmasın

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Kudret Önen, 2019'da asgari ücretin 2 bin TL'nin üzerine çıkmaması gerektiğini dile getirdi.

19.12.2018-13:42 - (Son Güncelleme: 19.12.2018-13:32)

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Kudret Önen, 2019'da asgari ücretin 2 bin TL'nin üzerine çıkmaması gerektiğini dile getirdi. Önen, 'Bu tür taleplerin 'Yeni Ekonomik Program' içinde bulunan enflasyon, işsizlikle mücadele ve diğer hedeflere uygun olmadığını düşünüyoruz' açıklamasında bulundu.

ASGARİ ÜCRET İLE GEÇİM ÜCRETİ KARIŞTIRILIYOR

'2019'da geçerli olacak asgari ücretle ilgili teklifimiz, hükümetin enflasyonla mücadele programına destek olacak nitelikte' ifadelerini kullanan TİSK Başkanı Önen, asgari ücret ile geçim ücretinin aynı şeyler olmadığını, bu iki kavramın karıştırılarak kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

'TALEPLER HEDEFLERE UYGUN DEĞİL'

Asgari ücretin 2 bin liranın üzerinde olması yönündeki talepler hakkında konuşan Önen, 'Bu tür taleplerin 'Yeni Ekonomik Program' içinde yer alan enflasyon ve işsizlikle mücadele ile diğer hedeflere uygun olmadığını düşünüyoruz. Bu talebin gerçekleşmesi ülkemizin rekabet gücünü olumsuz etkileyeceği gibi istihdamın sürdürülebilirliği ve yeni iş alanlarının açılması açısından da destekleyici değil' dedi.

'İŞVERENDEN 2019 YILINDA İŞSİZLİK PAYI ALINMAMALI'

Önen, TİSK olarak yüzde 2 olan İşsizlik Sigortası işveren payının yeni yılda alınmamasını, SGK İşveren Desteği'nin yüzde 5'ten yüzde 6'ya çıkarılmasını ve bu oranın toplu iş sözleşmeli iş yerlerinde yüzde 7 olarak uygulanmasını talep ettiklerini vurguladı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal