ASELSAN'ın Hava Telsizleri Hava Kuvvetlerinde Kullanılmaya Başlandı

ASELSAN'ın ürettiği yerli telsizler kara kuvvetlerinin ardından ilk kez hava kuvvetlerinde de uygulamaya alındı.

28.08.2019-12:59 - (Son Güncelleme: 28.08.2019-13:09) ASELSAN'ın Hava Telsizleri Hava Kuvvetlerinde Kullanılmaya Başlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsiz Projesi içerisinde daha önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı hava platformlarına kurulum bütünleştirmesi yapılan 9681 V/UHF ve 9681 HF telsizleri, ilk kez Hava Kuvvetleri platformlarından CN-235 (CASA) modeli kargo uçağına dahil edildi. 

UÇUŞ ONAYI ALINDI

Entegrasyon faaliyetinin tamamlanmasının ardından, Kayseri 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde Konfigürasyon Kontrol Kurulu toplantısı yapıldı. Kurulda, telsiz entegrasyonu sonrası CN-235 platformu için uçuş onayı kararı verildi. 

YERLİ ÜRETİMİN ÖNEMİ VURGULANDI

ASELSAN, 9681 V/UHF ve 9681 HF telsiz ailelerinin CN-235 platformuna entegrasyonu, Hava Kuvvetleri Komutanlığının diğer hava platformlarının haberleşme ihtiyaçlarının ASELSAN ürünleriyle karşılanması açısından önemli olduğu bildirildi. 

HABERLEŞME ZORLUKLARINA KARŞI ÇÖZÜM SUNUYOR

9681 HF Hava Telsizi ufuk ötesi frekans atlamalı, kriptolu ve açık ses/veri haberleşmesine imkan sağlıyor. 2-30 MHz bandında, dahili kripto ve modem kabiliyetleri sayesinde hava platformlarına hızlı ve güvenli haberleşme imkanı sunan 9681 HF Hava Telsizi, en güncel HF teknolojilerini içerisinde barındırıyor. Telsiz, Üçüncü Nesil Otomatik Link Kurma (ALE) ve Otomatik Kanal Seçimi (ACS) gibi modern teknolojiler sayesinde HF haberleşme zorluklarına karşı kullanıcılara efektif bir çözüm sunuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal