Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

ASELSAN: Türkiye Çıkarsa O Program Çöker

Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, basın yayın organlarının Ankara temsilcileriyle buluşarak bazı açıklamalarda bulundu.

08.05.2018-10:21 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-10:19) ASELSAN: Türkiye Çıkarsa O Program Çöker

PROJENİN ÖNEMLİ BİR PARÇASIYIZ

Beşinci nesil savaş uçağı F-35’lerin Rusya’dan alınan S-400 füzeleri sebebiyle Türkiye’ye satışının yapılmayacağı iddialarının sorulması üzerine Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, “Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Türkiye, F-35 programının önemli ortaklarından biri. F-35 uçaklarının elektronik har sistemlerinde TAI ile birlikte desteklerimiz olacak. Bu projenin önemli bir parçasıyız. Dışında bırakılmamız programı çökertir” ifadelerini kullandı.

ASELSAN: Türkiye F35'ten çıkarılırsa program çöker

63 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ

Afrin operasyonu sebebiyle bazı batılı ülkelerin Türkiye’ye örtülü ambargo uygulamasını gündeme almaları konusunda soruların sorulması üzerine Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, “ASELSAN’ın kuruluşu, Türkiye’ye karşı uygulanan bir ambargo ile başlamış. Biz bütün bunlara hazırlıklıyız. Geçici bazı yaklaşımlar olabilir. Ama bizi darboğaza sokacak bir durumu gözlemlemiyoruz. Yurt dışından alternatifli alım yapıyoruz. 63 ülkeye ihracat yapıyoruz. Geçen yıl üretimimizin yüzde 15’ini ihraç ettik” açıklaması yaptı

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;