Artvin'in Borçka İlçesi ve Aralık Köyünde Coronavirüs Karantinası

Coronavirüs tedbirleri kapsamında Artvin'in Borkça ilçesi ve Araklı köyünün 15 gün süreyle karantinaya alındığı açıklandı.

03.04.2020-11:38 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-11:26) Artvin'in Borçka İlçesi ve Aralık Köyünde Coronavirüs Karantinası

Ülkemizde etkisini artıran coronavirüs salgını nedeniyle birçok yerleşim alanı karantina altına alındı. Bunların arasına Artvin'in Borkça ilçesi ve Araklı köyü de eklendi. Artvin Valiliği konuyla ilgili olarak bir açıklama yayınladı ve iki yerleşim alanının 15 gün süreyle karantina altına alındığını duyurdu.

"GEREKLİ ZİNCİR SAĞLANMIŞ DURUMDA"

Borkça Belediye Başkanı Ercan Orhan da konuyla ilgili halka duyuruda bulundu. Halkından panik yapmamasını isteyen Orhan, süreç boyunca evlerindeki halka destek olacaklarını belirtti. Orhan, "Gıda konusunda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Gerekli zincir sağlanmış durumda. Vatandaşlar karantina sürecinde kontrollü bir şekilde ilçe merkezinden alışverişlerini yapabilecekler. Yalnız çok dikkatli olmamız gerekiyor. Sokaklarda fazla gezmeyelim, işimizi halledip dönelim. Maske ve eldiven kullanarak, sosyal mesafeyi sağlayarak alışverişlerimizi gerçekleştirelim." ifadelerini kullandı.

Öte yandan iki yerleşim alanı için de karantina sürece gece yarısı başlatıldı. Karantina kapsamında, yerleşim yerlerinin giriş ve çıkışları kapatıldı. Polis, jandarma ve sağlık ekipleri uygulama noktasında hazır şekilde bekliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal