Artık Belgesi Olmayan İnternetten Emlak Satışı Yapamayacak

Ticaret Bakanlığı'nın emlakçılarla yaptığı çalıştayda Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına karar verildi. Bu değişikliğe göre, internet sitelerinde vatandaş emlak satışı yapamayacak, siteler yalnızca Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi olan kişileri satıcı olarak kabul edecek.

11.07.2019-16:29 - (Son Güncelleme: 11.07.2019-16:26)

Ticaret Bakanlığı 5 Haziran 2018'de Taşınmaz Ticareti Yönetmeliğini yayınladı. Emlak satışı için Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi alınmasını şart koşan yönetmelikte bazı eksiklikler belirleyen emlakçı odaları bakanlığa başvurarak yönetmelikle alakalı çalışma yapılmasını talep etti. Bunun ardından geçen hafta Ankara ve İstanbul'da bakanlık tarafından çalıştay yapıldı. Çalıştayın ilki 5 Temmuz Cuma günü Ankara'da, ikincisi ise 8 Temmuz Pazartesi günü İstanbul'da yapıldı. 20 ilin esnaf odası yetkililerinin katıldığı çalıştaya, ünlü emlak piyasasının nabzını tutan sitelerin temsilcileri de eşlik etti.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA DUYURULACAK

Yeni düzenlemeyle beraber ünlü internet sitelerine, Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi olmayanlar ilan veremeyecek. Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, "Uzun zamandır üzerinde titizlikle durduğumuz çalışmayı bitirdik. Haksız rekabetin ortadan kaldırılması ve emlak işini yetki belgesi olan emlakçıların yapması için önemli bir çalışma hazırlandı. Önümüzdeki hafta mesele ile alakalı bir genelge yayınlanacak ve yönetmelikte yapılan değişiklikler açıklanacak" dedi.

Öte taraftan Facebook ve Instagram gibi sosyal medya sitelerinde de şahsi kullanımlar ve ilanlar için kısıtlama getirilmesi için Ticaret Bakanlığı'yla görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal