Arnavutluk'ta 6.4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi, Arnavutluk'ta 6.4 şiddetinde bir depremin yaşandığını aktardı.

26.11.2019-09:12 - (Son Güncelleme: 26.11.2019-16:16)

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi Arnavutluk'ta 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Arnavutluk Yer Bilimleri, Enerji, Su ve Çevre Enstitüsünden (IGJEUM) aktarılan bilgilendirmeye göre, merkez üssü ülkenin batısındaki Dıraç şehrine 15 kilometre uzaklıkta yaşanan depremin, yerin 38 kilometre derinliğinde etkisini hissettirdiği ve 6,4 şiddetinde olduğu aktarıldı.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bir kişinin panik nedeniyle binadan atladığı için yaşamını yitirdiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığından yapılan duyuruda ise, yaralanan 150 kişinin tedavilerinin hastanelerde sürdüğü, sağlık ekiplerinin Tiran, Dıraç ve ülke genelinde hazır bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Arnavutluk genelinde itfaiye ekipleri ile silahlı kuvvetlerin yoğun çalışma içinde olduğu ifade edildi. Başkent Tiran başta olmak üzere Arnavutluk'un diğer şehirlerinde ve komşu ülkeler Kuzey Makedonya, Kosova ve Karadağ'dan da etkisini hissettiren deprem Arnavutluk'ta iletişim sorunu ve elektrik kesintilerine sebep oldu.

Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanlığı Tiran, Dıraç ve Leş (Lezha) şehirlerinde bugün eğitime ara verildiğini dile getirdi. Arnavutluk'ta 21 Eylül'de kendini gösteren 5,8 şiddetindeki depremde 132 kişi yaralanmış, 600'den fazla yapıda hasar meydana gelmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal