Arkeoloji Çalışmasında 2 Bin Yıllık Buluntular Ortaya Çıktı

Türkiye'nin kuzeybatısındaki ender rastlanan buluntular, eski atletlerin kullandığı 2.000 yıl öncesine dayanan özel bronz aletlerini ortaya çıkardı.

30.10.2018-16:40 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-16:27) Arkeoloji Çalışmasında 2 Bin Yıllık Buluntular Ortaya Çıktı

Türkiye'nin kuzeybatısındaki ender rastlanan buluntular, eski atletlerin kullandığı 2.000 yıl öncesine dayanan özel bronz aletlerini ortaya çıkardı. Kazı ekibinin bir üyesi olan Nurettin Arslan, eski Assos kentinde bulunan höyük şeklindeki aletlerin, antik sporcular tarafından bir tür Hellenistik güneş koruyucusundan temizlemek için kullanıldığını açıkladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Arkeoloji Bölümü başkanlığını yürüten Arslan, “Bugünki gibi güneş koruyucuları yoktu, böylece tenlerini zeytin yağıyla koruyorlardı.” dedi. Arslan, “Spordan sonra, zeytinyağını vücutlarından temizlemek için bir yol bulmak zorundaydılar. Sabun ya da başka temizlik maddeleri bulunmadığından, vücutlarına ince taneli kumları sürer ve daha sonra yağları emen kumu vücutlarından çıkarırlardı. " dedi.
Bulunan bıçakların bir kısmı demirdi, ama çoğu bronzdan yapılmıştı. Nurettin Arlsna, eski Yunanlıların ve Romalıların, hevesli atletler olarak bilindiğini olduğunu açıkladı. Ayrıca, ‘’Kazılar çok verimli geçti. Bir mezardaki bıçağın varlığı, o kişinin bir atlet olduğunu gösterir.’’ açıklamasını yaptı. Kentin kazıları, Türk ağır sanayi şirketi ICDAS'ın ana sponsorluğunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın mali desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal