Arkadaşı Cemal Kaşıkçı'nın Akıbetini Açıkladı! Korkunç Son

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolsluğu'na girmesinin ardında bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile alakalı flaş bir iddia gündeme düştü. Kaşıkçı'nın arkadaşı Turan Kışlakçı, Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü açıkladı.

08.10.2018-09:55 - (Son Güncelleme: 08.10.2018-09:34) Arkadaşı Cemal Kaşıkçı'nın Akıbetini Açıkladı! Korkunç Son

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na giriş yapmasının ardından sırra kadem basan ve öldürüldüğü öne sürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile alakalı ipuçları MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün vazife yapan çalışanlardan meydana gelen özel birim tarafından araştırılıyor. En büyük şüphe, Kaşıkçı'nın içeri girmesinden 2 saat sonra konsolosluktan çıkan 6 araçtan bir tanesi olan, camları filmle kaplı siyah minibüs üstünde yoğunlaştı. Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından konsolosluk binasından çıkarıldığını düşünen özel ekip, olay günü Suudi Arabistan'dan iki ayrı uçakla gelip aynı gün tekrar dönen 15 kişiyle alakalı araştırmasına devam ediyor.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Kriz masası kuran özel ekip Kaşıkçı'nın salı günü 13.00'te Başkonsolosluk binasına girerken takip edilip edilmediğini, ortadan kaybolduğu 13.00-16.20 arası binadan götürülüp götürülmediğini belirlemeye uğraşıyor. Gazeteci başkonsolosluğa giriş yaptıktan iki saat sonra çıkışları görülen 6 aracın da konsolosluğa ait olduğu tespit edildi. Araçlardan üçü sağ, diğerleri sol tarafa gitti. Şüphelerin toplandığı camı film kaplı siyah minibüsün, bir araçla beraber konsolosluk önünde dört saat durduğu, ardından D-100 Karayolu'na doğru gittiği bildirildi. Polis, araçların yol aldığı güzergahların kamera kayıtlarına bakıyor. Araçlardaki şahısların belirlenmesi uğraşılıyor. Özellikle şüphe toplayan biri camları film kaplı iki araç yeşil plaka taşıyor. Bu araçlarda tıpkı konsolosluk yerleşkeleri gibi arama gerçekleştirilemiyor.

OTELDE ÖLÜ BULUNAN KİŞİNİN İŞ ADAMI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Emniyet ve MİT birimi, Kaşıkçı'ya konsolosluğa ilk başvurduğu 28 Eylül'de "Belgelerin hazır değil" dendiği, operasyon hazırlığı için 2 Ekim'e randevu verildiği, Suud istihbaratçıların binaya davet edildiği, yani gazetecinin tuzağa düşme olasılığı değerlendiriyor. Öte taraftan, sosyal medyadaki "O gazeteci bir otelde ölü bulundu" haberinin asılsız olduğu, Bakırköy'de ölen kişinin yağ aldırma ameliyatı yaptıran bir iş adamı olduğu meydana çıktı.

GAZETECİ TURAN KIŞLAKÇI: CEMAL KAŞIKÇI ÖLDÜRÜLDÜ

Günlerdir gazeteci arkadaşının akıbetini inceleyen gazeteci Turan Kışlakçı dün gerçekleştirdiği açıklamada "Cemal Kaşıkçı öldürüldü. Biz içeride misafirhanede olduğunu sonrasında da çıkarıldığını zannediyorduk. Fakat birkaç yerden onay aldık. Kaşıkçı öldürüldü. Hepimizin başı sağ olsun. Biz gıyabi cenaze namazı için hazırlanıyoruz. Bundan böyle dünya vicdanı ve Suudi Arabistan karşı karşıya gelecek" dedi.

"KAMERALARIMIZ KAYIT YAPMIYOR, ELİMİZDE GÖRÜNTÜ YOK"

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu binasını Reuters'a gezdiren Başkonsolos Uteybi'nin ' Kameralarımız var fakat kayıt yapmıyorlar, elimizde görüntü yok' demesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Sabah'ta yayınlanan habere göre; gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğü ile alakalı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı soruşturma sürerken Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi, Türk Arap Medya Derneği (TAM) Başkanı Turan Kışlakçı'nın isteği ile konsolosluk binasının kapılarını Reuters'e açarak muhabirleri 6 katlı binada dolaştırdı. Uteybi'nin konsolosluk binasında kameraların olduğunu, fakat kameraların kayıt almadığını ellerinde giriş-çıkışa ait görüntü olmadığını ifade etmesi kafalarda soru işaretleri olulşturdu. Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla alakalı yakın dostları da açıklamalar yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal