Aref'in Doktorundan Kötü Haber Geldi

Kobra tarafından ısırılan ve tedavi için Mısır'a gönderilen Aref'in doktorundan açıklama geldi. Aref'in Mısır'a gelmemesi durumunda ölebileceğini söyleyen doktor, buna rağmen halen ayaklarında his kaybı olduğunu ve bu nedenle yürüyemediğini söyledi.

20.07.2018-10:52 - (Son Güncelleme: 20.07.2018-10:43) Aref'in Doktorundan Kötü Haber Geldi

Antalya'da gösteriye hazırladığı kobra yılanı tarafından sokulmasının ardından özel uçakla Mısır'a sevk edilen illüzyonist Aref Ghafouri'nin (29) venom (panzehir) tedavisi devam ediyor. Mısırlı yılan ve panzehir uzmanı Dr. Muhammed Şibli, Aref'in 2- 3 gün sonra taburcu olabileceğini söyleyerek, "Aref'in ayaklarındaki his kaybı sürüyor bu sebeple halen ayağa kalkamıyor ve yürüyemiyor" dedi.

AYAKLARINDA HİS KAYBI OLDUĞU İÇİN YÜRÜYEMİYOR

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Kasr en-Nil Hastanesi'nde tedavi altında olan Aref'e şimdiye dek 20 tüp panzehir verildi. Genel sağlık hali iyiye giden Aref'e 4 tüp daha kobra serumu verilecek. El, kol ve yüz bölgesindeki uyuşukluğu iyileşen Aref'in ayaklarındaki his kaybı ise sürüyor. Aref, bu sebeple halen ayağa kalkamıyor ve yürüyemiyor.

"TEDAVİSİ YAPILMAZSA ÖLÜM KAÇINILMAZ"

Aref'in tedavisini izleyen Mısırlı yılan ve panzehir uzmanı Dr. Muhammed Şibli, illüzyonisti sokan yılanın Mısır kobrası (Egyptian Cobra) olduğunu belirtti. Bu yılan cinsinin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşadığını, dünyadaki en tehlikeli 10 yılandan biri olduğunu söyleyen Dr. Şibli, "Bu cins yılanların ısırığının hasarı, bedeninin direnci, zerk edilen zehrin oranı ve diğer etkenlerle direkt bağlantılı. Zehri son derece öldürücüdür. İnsanı ne kadar zamanda öldüreceği hususunda bir zaman belirlemek zor. Fakat tedavisi yapılmadığı zaman ölüm kaçınılmazdır" dedi.

MISIR'A GÖTÜRÜLMESEYDİ SONUÇ KÖTÜ OLABİLİRDİ

Türkiye'de kobra yılanı bulunmadığını, bu sebeple doktorların bu tür olaylarla karşılaşmadığı için vaziyete hakim olamadığını söyleyen Dr. Muhammed Şibli, "Bu da çok normal. Görmedikleri veya çok nadir karşılaştıkları bir vaka türü. Eğer Aref Mısır'a gelmeseydi, büyük ihtimalle kötü bir netice ile karşı karşıya kalınacaktı" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal