Arefe Günü Bankalar ve Resmi Kurumlar Açık Mı?

Ramazan bayramı geldi çattı. İnsanlar arefe günü bankalar noterler açık mı merak ediyor. İşte bu konularla ilgili tüm detaylar haberimizde.

14.06.2018-14:46 - (Son Güncelleme: 14.06.2018-14:37) Arefe Günü Bankalar ve Resmi Kurumlar Açık Mı?

BANKA, NOTER VE PTT ŞUBELERİ AÇIK OLACAK

Ramazan Bayramı tatili 2018 resmi günler takvimine göre 14 Haziran perşembe günü öğleden sonra başlayacak. 3 gün devam eden Ramazan Bayramı'nın 1. günü 15 Haziran cuma olacak, bayramın son günü ise 17 Haziran pazar günü olacak. Bu nedenle banka şubeleri, PTT ve noterler 14 Haziran perşembe öğleden sonra tatile girecek.

İDARİ İZİN SÖZ KONUSU DEĞİL

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ramazan Bayramında idari izin kararı olmadığını duyurdu. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken gazetecilere açıklamalar yaptı. Ramazan Bayramı'na çok kısa bir zaman kaldığını hatırlatan Bozdağ, "Ramazan Bayramı sebebiyle idari tatil verme hususu söz konusu değil. Çünkü Ramazan Bayramı cuma gününe, hafta sonuna denk düşüyor. Bu sebeple Bakanlar Kurulu idari bir tatil kararı verme gereği duymamıştır." dedi.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR

Ramazan’ın 1. günü 16 Mayıs 2018’e denk düşüyor. Ramazan ayının sonu ise 14 Haziran Perşembe akşamı olacak. 15 Haziran ise Ramazan Bayramının ilk günü. 17 Haziran Ramazan Bayramı’nın son günüdür.

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sayfasında yer alan dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı, 15 Haziran'da kutlanmaya başlanacak ve üç gün devam edecek.

14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi
15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün
16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün
17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal