Ara Tatil Dönemlerinde Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Kesilecek Mi?

Yeni eğitim sisteminde Kasım ve Nisan aylarında verilecek olan ara tatiller öğretmenlerin aklına özlük haklarını getirdi. Alınan bilgiye göre bu süreçte öğretmenlerin ek ders ücretinde kesinti olmayacak.

17.05.2019-10:19 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-10:12)

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından duyurulan yeni eğitim-öğretim çalışma takvimi modelinin uygulanması ile alakalı ayrıntılar netleşmeye başladı. Buna göre, 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının Nisan ve Kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlanmasını içeren yeni çalışma takvimi, 2019-2020 eğitim-öğretim senesi itibarıyla bütün okul türlerinde ve aynı anda uygulanmaya başlanacak. Takvime dönük herhangi bir pilot uygulama olmayacak. Öğretmenlerin bu dönemde ek ders ücretlerinde herhangi bir kesinti olmayacak.

ÖĞRETMENLER ARA TATİLLERDE EK DERS ÜCRETLERİNİ ALMAYA DEVAM EDECEK

Yeni çalışma takvimine göre, 18-22 Kasım 2019 ile 6-10 Nisan 2020 tarihlerinde birer haftalık ara tatiller olacak fakat bu dönemde öğretmenler okullarındaki vazifelerini sürdürecek.

Ara tatillerin öğretmenler bakımından en merak edilen bölümlerinden birini oluşturan "Özlük haklarımızda bir kayıp olacak mı?" sorusu da Bakanlık tarafından açıklığa kavuşturuldu. Öğretmenlerin ara tatil dönemlerinde okullarda geçirdiği süreler ve yaptıkları çalışmalar, mesleki çalışma dönemi kabul edileceğinden ek ders ücretlerinde de herhangi bir kesinti olmayacak.

Öte taraftan öğretmenler, sömestr olarak bilinen, 20-31 Ocak 2020 tarihlerinde öğrencilerle beraber ara tatile girecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal