Ara Güler'in Son Arzusu Yerine Getirildi!

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden duayen foto muhabiri Ara Güler için cenaze töreni düzenlendi. Güler'in vasiyeti üzerine memleketi olan Şebinkarahisar'dan getirilen toprak mezarına dökülecek.

20.10.2018-12:38 - (Son Güncelleme: 20.10.2018-12:29) Ara Güler'in Son Arzusu Yerine Getirildi!

Tedavi altında bulunduğu Florance Nightingale Hastanesi'nde, 90 yaşında hayatını kaybeden usta foto muhabiri Ara Güler için Galatasaray Meydanı'nda tören yapıldı. Vasiyeti üzere memleketi Şebinkarahisar'dan getirilen toprak, mezarına dökülecek.

HAYATI ANLATILDI

Galatasaray Meydanı'nda yapılan tören öncesinde, Beyoğlu Belediyesi tarafından bir platform kuruldu. Ara Güler'in fotoğrafları ile Güler'in yaşamını anlatan bir film platforma kurulan ekrandan yayınlandı.

''GÜLE GÜLE BÜYÜK USTA''

Meydana "Güle güle büyük usta, seni asla unutmayacağız!" ve Güler'in "Hayat size verilmiş boş bir filmdir. Her karesini mükemmel bir şekilde doldurmaya çalışın." biçimindeki sözlerinin olduğu büyükçe bir poster asıldı.

MUMLAR YAKILDI

Ara Güler'in Türk bayrağına sarılı naaşı da platforma konuldu. Karanfillerin yer aldığı platformda, mumlar yakıldı. Yakınları ve foto muhabirleri naaşın başında bir süre nöbet tuttu. Bir akrabası tarafından getirilen Ara Güler'in fotoğraf makinesi çantası da tabutun başına yerleştirildi.

Asistanı Fatih Aslan ile yakınları, taziyeleri Ara Cafe'de kabul etti.

Galatasaray Meydanı'ndaki törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Milletvekili Hasan Turan, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Garo Paylan, Türkiye Ermenileri Patrikliği Patrik Vekili Aram Ateşyan'ın da içlerinde olduğu çok sayıda kişi katıldı.

VASİYETİ ÜZERİNE ŞEBİNKARAHİSAR'DAN TOPRAK GETİRİLDİ

Bu arada, Ara Güler'in babasının memleketi olan Şebinkarahisar'ın Belediye Başkanı Şahin Yılancı da törene geldi.

Yılancı, Güler'in vefatından sebeple büyük üzüntü duydularını ifade etti. Güler'i 2010 senesinde Şebinkarahisar'da konuk ettiklerini ve Şebinkarahisar'ın en işlek caddesine adını verdiklerini söyleyen Yılancı, Şebinkarahisar'dan getirdikleri toprağı da Güler'in vasiyeti üzere mezarına dökeceklerini ifade etti.

Ara Güler'in naaşı, buradaki törenin sonrasında Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi'ne götürülecek. Güler'in cenazesi, kilisedeki tören ardından Şişli Ermeni Mezarlığı'nda defnedilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal