Antidepresan Kullanan Seçmen, Zihinsel Engelliler ve Kısıtlılar Listesini Alındı

Eşinden ayrıldıktan sonra doktor tavsiyesi ile antidepresan kullanmaya başlayan C.Ç. isimli şahıs, YSK'nın verdiği listede kısıtlı seçmenler listesinde yer aldı. Hata düzeltilmezse C.Ç. seçimde oy kullanamayacak.

01.06.2019-13:47 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-13:42)

Bir firmada satış danışmanı olarak görev yapan, iki çocuk annesi C.Ç., geçen ocak ayında eşinden ayrıldı. Bu olayın ardından annesiyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde psikiyatri bölümünde iki defa muayene oldu. Doktor tavsiyesi ile antidepresan almaya başladı.

Fakat C.Ç.'nin sağlık bilgileri, 31 Mart'taki İstanbul seçimlerinde 'kısıtlı seçmenlerin oy verdiği' iddiasıyla AK Parti'nin yaptığı itiraz üzerine YSK'nın hazırladığı 'Zihinsel Engelliler ve Kısıtlılar' başlıklı listede yer buldu.

VESAYET İHBARINDA BULUNULDU

Listeyi hazırlayan YSK, ismi geçenler hakkında vesayet ihbarında bulunulması için 26 Nisan'da Fatih 3. İlçe Seçim Kurulu'na yazı yazdı. İlçe seçim Kurulu da 7 Mayıs'ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na vesayet ihbarında bulundu.

Fatih İlçe Kurulu'nun yaptığı ihbarda, "Listenin YSK'dan gelmesi sebebiyle kişinin zihinsel engeli açısından makul şüphe olduğundan vesayet yargılaması yapılması gerektiği düşünülmektedir" denildi.

C.Ç. ve listedeki yurttaşlar, İstanbul 11. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne açılan dava çerçevesinde bir hastaneye gönderilecek. Verilecek rapor uyarınca yurttaşlara vasi atanıp atanmayacağına karar verilecek. Vasi atanırsa C.Ç. ve diğerleri oy veremeyecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal