Antalya'ya Bir Hafta İçinde 180 Bin Turist Geldi

Turizm şehri Antalya'da yabancı tatilci hareketliliği sürüyor. 10 Ağustos tarihinde Rusya'dan yapılan ilk charter seferinin ardından günlük yaklaşık 26 bin yabancı turist şehre gitti.

19.08.2020-12:50 - (Son Güncelleme: 19.08.2020-12:47) Antalya'ya Bir Hafta İçinde 180 Bin Turist Geldi

Bir haftalık süre boyunca 110 bini Rusya'dan olmak üzere Ukrayna, Almanya ve İngiltere'den toplamda 180 binin üzerinde yabancı turist geldi.

Koronavirüs salgının ardından 1 Haziran tarihi itibariyle başlayan 'Kontrollü Sosyal Hayat' ile otellerin 'Güvenli Turizm Sertifikası' alması iç turizmi canlandırıp Antalyalı turizmciyi sevindirdi. Antalya'daki otellerde alınan koronavirüs önlemleri ardından Almanya'nın 4 Ağustos tarihinde seyahat izni vermesi Rusya'nın ise 10 Ağustos tarihinde bölgeye charter uçuşları başlatmasıyla Antalya'ya yabancı turistler akın etmeye başladı.

KENDİ ÜLKELERİNDE KORONAVİRÜS TESTLERİ ALINIYOR

Şehre gitmek isteyen bütün tatilciler, kendi ülkelerinde bazı koronavirüs etaplarından geçmek zorunda. Türkiye'ye gelmeden önce bir PCR (koronavirüs testi) yaptıran turistler, bu test sonucuyla beraber bilet alarak uçağa ateşlerine bakılarak alınıyor. Uçaktaki bütün turistlerin test sonuçları bir raporla uçuş ekiplerine bildiriliyor. Seyahat boyunca yolcular maske ve fiziki mesafe kuralına uygun bir şekilde hareket ediyor. Seyahat esnasında ateşi çıkan veya koronavirüs salgınının herhangi bir belirtisi olan yolcu olursa bu durum iniş gerçekleştirilecek havalimanı kulesine bildiriliyor. Bu paylaşımın akabinden iniş yapılacak havalimanında hazırlığa geçiliyor. Uçak aprona iniş yapınca öncelikle bu yolcu aprondan alınarak bekleyen ambulansla hastaneye götürülüyor. Öteki yolcular da havalimanına girişten itibaren termal kameralarla takip edilerek ateşlerine bakılıyor. Termal kameradan ateş ölçümü bütün yolculara uygulanan standart bir uygulama oldu. Türkiye'ye gelen turistler havalimanından konaklayacakları yere kadar yine maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde götürülüyor.

2019'da peş peşe turizm rekorları kıran ve en son 15 milyonun üstünde turisti konuk ederek bütün zamanların rekorunu kıran turizmin başkenti Antalya bu sene tatil sezonunu uzattı. 10 Ağustos tarihinde 80 uçuş seferiyle 20 binin üzerinde Rus turistin gelmesiyle beraber tesislerde canlılık yaşanması turizmciler sevindirdi. Turizm sezonunun bu sene kasım ayına kadar uzadığını öngörülen tatilciler, kapalı olan tesislerini açarak hizmet sunmaya başladı. Bugüne dek tesislerin %  60'ı açıldı.

4 ÜLKE BAŞI ÇEKİYOR

Türkiye'nin bilhassa Antalya pazarında büyük tesiri olan Rus turistlerin hareketliliği de tüm hızıyla sürüyor. 10 Ağustos tarihinden  bu yana Rusya, Almanya, Ukrayna ve İngiltere'den gelişler sürüyor. 1 haftalık zaman diliminde şehre bu 4 ülkeden 834 uçuş seferi yapıldı. İlk sırayı 420 uçuşla Rusya alırken 2. sırada 191 uçuşla Ukrayna, 125 uçuşla Almanya, 98 uçuşla İngiltere yer aldı. Rusya gelen yolcu sayısı 1 haftalık zaman diliminde 110 bin 808'i görürken birinci sırada yer aldı. 2. sırada 36 bin 248 turistle Ukrayna, üçüncü 18 bin 797 turistle İngiltere, 14 bin 864 turistle Almanya da dördüncü sıraya yerleşti. Şehre bu zaman diliminde 180 bin 717 yabancı turist geldi.

'RUSYA'DAN HIZLI BİR BAŞLANGIÇ ALDIK'

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Bilgihan Yılmaz, sürekli yoğun bir şekilde yabancı turistlerin geldiğini dile getirdi. Gelen yolcu rakamlarında bir artış ön gördüklerini de aktaran Yılmaz, Rusya'nın 2019'daki rakamların yarısını şimdiden geçtiğini belirtti. Sezonun bu seme uzadığını ifade eden Yılmaz, 'Tur operatörlerinden aldığımız bilgiler de bu yıl sezonun uzadığı yönünde. Kasım ayına kadar uzayacak diye tahmin ediyoruz. Rusya'dan hızlı bir başlangıç aldık ve bu Ruslar eylül ayı itibariyle pik yapacaktır. Rus yolcularda bir patlama oldu diyebiliriz' diye konuştu.

Bir haftalık rakamları da açıklayan Bilgihan Yılmaz, yedi gün gibi kısa bir zaman içerisinde Rusya, Ukrayna, Almanya ve İngiltere'den toplamda 180 binin üzerinde bir turist geldiğini bunun da yaklaşık günde 25 bin yolcu olduğunu dile getirdi.

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol da alınan güvenlik tedbirlerinin altını çizdi. Yurt dışındaki pek çok havalimanının oldukça önlemleri davrandığını fakat içlerinde Türkiye'deki havalimanlarının daha hassas olduğunu da belirten Varol, 'Türkiye alınan önlemler açısından en ileride. Uçaklarda da birtakım önlemler alınıyor, ama termal kamera uygulaması dünyada her havalimanında uygulanan bir şey değil. Biz çok hassas davranıyoruz' diye konuştu.

Varol, aynı zamanda Rusların tekrar Antalya'ya gelmesiyle beraber Antalya Havalimanı'nda dış hatlar iki terminalini de açarak hizmete sunduklarını ve böylelikle sosyal mesafeyi daha kolay uygulayabildiklerini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal