Antalya'da Kedi Gibi Miyavlamayı Öğrenen Karga Hayrete Düşürdü

Antalya'nın Alanya ilçesinde 8 senedir Abdullah Özpelit ile yaşayan ve kedi gibi ses çıkarmayı öğrenen karga görenleri hayret içinde bırakıyor.

22.10.2020-12:07 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-12:32)

Alanya'da balıkçılıkla geçimini sağlayan 52 yaşındaki Abdullah Özpelit, 8 sene evvel bir kargayı kedinin yemi olmaktan son anda kurtamıştı.

Kedinin yaraladığı karganın yarasını saran 52 yaşındaki balıkçı, sağlıklı biçimde uçamayan hayvana dükkanında bakmaya başladı.

O günden beri hayvanla arasında baba-evlat ilişkisinden farksız bir iletişim olduğunu kaydeden Özpelit, iş yerinin önünde yarı açık kafeste beslediği ve kendisine çok alışıp, yanından ayrılmayan karganın, kedi gibi ses çıkarmayı da öğrendiğini aktardı.

Abdullah Özpelit, dikkat çeken hikayesini şöyle anlattı:

''Kargayı yavruyken, 8 sene önce kedinin ağzından aldım. Veterinere götürdüm, kuş kemiği olduğu için iyi olamayacağını söyledi.

Bu şekilde 8 senedir bakıyorum. İnsan bu hayvanı yaşadığı zaman görür. Çok harika, zeki bir hayvan. Benden hiç ayrılmaz.

Çok kıskanç bir hayvan. Dişidir kendisi. Özellikle içeride oturduğum zaman 10 dakikada bir gelir, içeri bir bakar. Çok harika bir şey''

KARGANIN NASIL KEDİ GİBİ SES ÇIKARMAYI ÖĞRENDİĞİNİ ANLATTI

Karganın nasıl kedi gibi mivaylamayı öğrendiğini açıklayan Özpelit, şöyle konuştu:

Burada 20 kedi var. Sabahları balık veririm. Bu da atlar, kedilerin kuyruğuna vurur. Kedilerden öğrendi miyavlamayı, onlara miyavlar. Kedileri kovalar, balığı kendisi yer. Kedilerle arkadaş''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal