Antalya'da Eczanenin Coronavirüs Önlemi Örnek Oldu

Salgın sürecinde en çok uğranılan yerlerden biri eczane olurken, Antalya'da nöbetçi bir eczanenin coronavirüs salgınına karşı aldığı tedbir diğerlerine de örnek oldu.

18.03.2020-12:09 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-12:28)

Coronavirüs salgınının ülkemizde de görülmesinden sonra alınan önlemler üst seviyeye çıkartıldı. Vaka sayısının artmasıyla birlikte birçok işletme geçici süreliğine tedbir amaçlı olarak kapatıldı. Açık kalan işletmeler arasında en önemlisi ise marketler ve eczaneler oldu. 

Virüsün yayılmasını önlemek için çeşitli önlemler alınırken, Antalya Muratpaşa'da nöbetçi eczanenin, hem kendileri için hem de müşterileri için aldığı önlem diğer açık işletmelere de örnek oldu. 

ALIŞVERİŞİ KÜÇÜK DELİKLERDEN YAPTILAR

Eczane çalışanları, tezgah ile müşterilerin bulunduğu alanı şeffaf branda ile ayırdı. Eldiven ve maske takan çalışanlar, müşterilerle alışverişi ise brandaya açtıkları küçük deliklerden gerçekleştirdi. Çalışanlar bu önlemi oluşan yoğunluk nedeniyle aldıklarını belirtirken, müşteriler ise bu önlem için eczane çalışanlarına teşekkür etti.

Ezcaneye gelen müşteriler arasında olan Mehmet Kütmeç, "Eczaneye girdiğimde çok şaşırdım. Sonra salgın nedeniyle alınan bu önlem çok mantıklı geldi. Umarım diğer yerlere de örnek olur. Tedbiri elden bırakmamak gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal