Antalya'da Cuma Namazı 20 Dakikada Kılınacak

Coronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir ara verilen cuma namazları 29 Mayıs tarihinde kılınacak. Normalde 1 buçuk saat süren cuma namazının Antalya'da 20 dakikada kılınacak.

27.05.2020-16:58 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-16:45) Antalya'da Cuma Namazı 20 Dakikada Kılınacak

Ülkemizde etkili olan coronavirüs salgını nedeniyle bir süredir cuma namazı kılınmadı. Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte 29 Mayıs'ta cuma namazının kılınmasına karar verildi. Konuyla ilgili olarak Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Antalyalı vatandaşların uyması gereken tedbirleri ve alınan önlemleri aktardı. Bugün sabah saatlerinde Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile değerlendirme toplantısı yaptıklarını anlatan Artan, cuma namazının kılınacağı alanların tespitinin yapıldığını söyledi. Cuma namazlarının camide kılınmayacağının altını çizen Artan, cuma namazı saatinde ise cami kapılarının kitleneceğini söyledi.

"CUMA NAMAZINI KILINACAĞI YERLERİN DUYURULARI YAPILACAK

Cuma namazının cami dışında kılınacağını belirten Artan, "Cuma namazının kılınacağı yerlerin duyuruları yapılacak. Mekanlarla ilgili belediyelerle iş birliği yapıyoruz. Dezenfeksiyon, temizlik ve sosyal mesafenin ayarlanması belediyelerle iş birliği yapılmak suretiyle olacak. Emniyetimiz ve jandarmalarımız tedbirleri alacak. Alana girerken her vatandaşın maskesinin olmasına dikkat edilecek. Herkesin maskesinin evinden getirse çok güzel olur. Ama yine de gerektiği yerde maske desteği sağlanacak. Herkes seccadesini alıp gelecektir. Seccade şahsa ait olacak. Belediyelerin yatığı tek kullanımlık seccadeler var, onlarda kullanılabilir." dedi.

"PAZAR YERLERİNİ ESAS ALDIK"

Cemaatin abdestini ev ya da iş yerlerinde alacağını belirten Artan, tuvalet ve şadırvanların kapalı tutulacağını söyledi ve "Herkes evinde abdestini alacak, seccadesini, maskesini alacak ve bu şekilde namaz kılınacak mekanlara gelinecektir." ifadelerini kullandı.

Antalya'da bulunan bazı camilerin büyük avlularının olmadığına dikkat çeken Artan, "Namaz kılınacak alanlara girişler tek noktadan yapılacak. Aslında bizler stadyumda namaz kılmayı arzu ediyorduk ama Antalya sıcak bir bölge. Cuma günü saat 1'de güneş tepede olur. Bunu da düşünerek pazar yerlerini esas aldık. Cemaatimiz sükunetli şekilde sosyal mesafeyi riayet edecek namazını eda edecek. Hiçbir şekilde kapalı alanlar cuma namazı için kullanılmayacak. Görevli arkadaşların tamamı görevinin başında olacaklar. Cuma namazı kılınmayan camilerimizin görevlileri, cuma kılınan yerlerde kapıdan girişte ve çıkışta vatandaşa destek olacaklar." şeklinde konuştu.

"İMAM ARKADAŞLARIN OKUDUĞU SURELER ÇOK KISA OLACAK"

Artan, normalde 1.5 saat süren cuma namazının 20 dakikada kılınacağını belirtti ve "Hutbeler çok kısa, imam arkadaşların okuduğu sureler çok kısa olacak. 4 rekat sünnet, 2 rekat farz, 4 rekat son sünnet kılınmak suretiyle hemen tesbihatı da herkes evinden yapacak." dedi.

Artan, açıklamalarının devamında "Bu hastalık tamamen kalkıncaya kadar toplu mevlitler olmayacak. Camilerin kapısında olan dilenci konusunda tedbirler alınacak." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal