Antalya'da Aralık Ayı Yağış Rekoru!

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk, Antalya'da uzun seneler Aralık ayı ortalaması 259 kilogramken, bu Aralık ayında 17 günde metrekareye 262 kilogram yağış düştüğünü ifade edildi.

17.12.2018-16:40 - (Son Güncelleme: 17.12.2018-16:32) Antalya'da Aralık Ayı Yağış Rekoru!

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk, Antalya'da uzun seneler Aralık ayı ortalaması 259 kilogramken, bu Aralık ayında 17 günde metrekareye 262 kilogram yağış düştüğünü ifade edildi. Öztürk, il çapında yarından itibaren yeni bir yağış sisteminin etkili olacağı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk, cuma günü yer yer kuvvetli yağışlı olabileceğine ilişkin uyarılarda bulunduklarını ifade ederek, kuvvetli yağışın dün gerçekleştiğini belirtti. Antalya'nın merkez ilçelerinden Döşemealtı'na metrekareye 193 kilo, kent merkezine 165 kilo, Muğla'nın Ula ilçesine de 165 kilo yağmur düştüğünü açıklayan Öztürk, yağışın gün boyu Antalya merkez ve doğu ilçelerinde yer yer etkili olacağını dile getirdi. Öztürk, 'Akşam vakitlerinde yağışlar kesilecek ama yarından itibaren yeni bir yağış sisteminin etkisinde kalacak. Özellikle doğu ilçelerinde şiddetli ama aralıklı yağışlar bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

17 GÜNDE REKOR GELDİ

Bu yağışların olağan olduğuna vurgu yapan Öztürk, Antalya'da Ekim ve Kasım aylarında yağışların ortalamanın altında olduğunu belirtti. Aralık ayının yağışlı geçtiğini ifade eden Öztürk, 'Antalya'da uzun seneler Aralık ayı ortalaması 259 kilogramken bu Aralık ayında 17 günde şimdiye kadar 262 kilogram yağış kaydedildi. Aralık ayının sonuna kadar Ekim ve Kasım aylarının açığını kapatacağımız düşünüyoruz. Son 4 senenin yağış açısından en iyi Aralık ayını yaşıyoruz' dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal