Annesinden Habersiz Ermeni Çocuğu Müslüman Yapan Nihat Hatipoğlu'na Suç Duyurusu

Yaptığı programda Ermeni bir çocuğu televizyona çıkarıp Müslüman yapan Nihat Hatipoğlu'na tepki yağıyor. Çocuğun annesinin durumdan haberinin olmadığını açıklamasının ardından Hatipoğlu için suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

15.05.2019-11:08 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-17:55)

Ramazan ayında ATV'de gerçekleştirdiği programları reyting rekorları kıran Nihat Hatipoğlu, geride bıraktığımız günlerde Artur isminde Ermeni bir çocuğu Kelime-i şehadet getirterek Müslüman yapmıştı. Program esnasında Artur'un isteği olmasına rağmen annesine de sorup onay alındığını söyleyen Hatipoğlu'nu çocuğun annesi yalanlamıştı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Anne Alina Y. ayrıca HDP milletvekili Garo Paylan'ı da aradı ve çocuğunun kendisinin onayı olmadan programa çıkarıldığını ifade etti. Paylan ise önceki gün Twitter sayfasından, "Çocuk istismarı yapan program hakkında yarın RTÜK'e ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) de Nihat Hatipoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. İHD, "Yarın (bugün), İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı komisyon olarak, ATV canlı yayınında Müslüman yapılan Ermeni çocuk ile alakalı suç duyurusunda bulunacağız. Suç duyurusu metni, basına iletilecektir" açıklamasını yaptı.

AK PARTİLİ VEKİLDEN SERT TEPKİ

Sosyal medya sayfasından mesele ile alakalı açıklamalar yapan AK Parti İstanbul Milletveki Mustafa Yeneroğlu, "Nihat hocaya yakıştıramadım ve üzüldüm. Ailesinin rızası olmadan 13 yaşındaki bir Müslüman çocuğun Hristiyanlar tarafından vaftiz edilmesi halinde ne hissedersem, bu görüntüler karşısında aynı hissiyatı yaşadım. İstismar kesinlikle bir boyutu, esas problem empati yoksunluğu." sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal