Ankara'ya 'Wuhan' Yakıştırması Gündem Oldu

Normalleşme süreci Ankara'ya yaramadı. Bu doğrultuda açıklama yapan Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran ''Ankara Wuhan oldu'' uyarısında bulunarak 15 gün sokağa çıkma yasağı talep etti.

03.09.2020-14:31 - (Son Güncelleme: 03.09.2020-14:00) Ankara'ya 'Wuhan' Yakıştırması Gündem Oldu

Hacettepe Üniversitesi’nden iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran, coronavirüs salgının Ankara'da yoldan çıktığını vurgulayarak  ''Ankara Wuhan oldu' dedi.

Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran, şahsi sosyal medya hesabında Ankara'yı baz alarak 14 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Prof. Cankurtaran, "Özel yoğun bakımlar pandemi için açılmalı. Halkın inisiyatifine bırakmak yanlış'' dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yapmış ve 'Şu an Türkiye'de vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara. İstanbul'u iki kat oranında geçmiş durumda' ifadesini kullanmıştı.

Sağlık emekçileri ve meslek odaları da bir süredir Ankara'ya ilişkin uyarılarda bulunuyordu.

Hacettepe Üniversitesi’nden iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran da Twitter’da Ankara’daki duruma ilişkin şu açıklamayı gerçekleştirdi:

ÖZEL YOĞUN BAKIM ALANLARI PANDEMİ İÇİN AÇILMALI

''Ankara Wuhan oldu. 10-14 gün sokağa çıkma yasağı gelmeli. Ankara sağlık kapasitesi aşabilir. Artık hasta yatıracak yoğun bakım zorlaşıyor. Kapalı her hastane açılmalı. Özel yoğun bakımlar pandemi için açılmalı. Halkın inisiyatifine bırakmak yanlış.

Aman dikkat Ankara. Virüs aramızda. 60 yaş üstü kişiler ve onların yakınları daha da dikkat etmeli. Şehrimiz şu an en çok Corona hastası olan yer. Atlatacağız bu zor günleri. Maksimum dikkat, özen lütfen. Her yaş dikkat etmeli.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal