Ankara-Niğde Otoyolu İçin Tarih Verildi!

Ankara-Niğde Otoyolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aracılığıyla 4 Eylül'de açılacak.

01.09.2020-11:08 - (Son Güncelleme: 01.09.2020-13:25) Ankara-Niğde Otoyolu İçin Tarih Verildi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu’nun 105 kilometrelik Ankara- Acıkuyu Kavşağı arası birinci kesimi ile 57 kilometrelik Alayhan Kavşağı-Gölcük Kavşağı arasındaki üçüncü bölgesinin 4 Eylül tarihinde açılacağını açıklayarak, 'Türkiye’nin en akıllı yolu olacak Ankara-Niğde Otoyolumuz 4 Eylül’de Cumhurbaşkanımız tarafından açılacak' diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Niğde arasında mevcut yol ile 4 saat 14 dakika olan seyahat süresinin açılışı gerçekleştirilecek otoyol ile 2 saat 22 dakikaya inceğini ifade ederek, 'Bu proje hem ekonomik hem de sosyal anlamı ile çok önemli bir proje. Otoyol güzergah üzerindeki şehirleri bağlayacak, ticaretini ve ekonomisini büyütecek. Ayrıca bu proje sayesinde vatandaşlarımız her yıl 885 milyon lira zamandan tasarruf etmekle kalmayacak, yıllık 127 milyon 551 bin litre yakıttan da tasarruf edecek. Yatırım ile her yıl ülkemiz bir milyar 628 milyon lira katkı sağlayacak. Otoyolumuz sayesinde havamız daha temiz olacak, karbon salınımı yıllık 318 milyon 240 bin kilogram azalacak' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkeyi kalkındırmak, ekonomisini ve ticaretini büyütmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Bakan Karaismailoğlu, 'Türkiye’nin ekonomisi ve ticaretinin büyümesinin, bu ülkenin hak ettiği yere yükselmesinin temelinde ulaşım ve iletişim altyapımızın bulunduğunu bilerek hareket ediyoruz. Marmaray, Avrasya Tüp Tüneli, Yüksek Hızlı Tren hatları, bölünmüş yollar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Baki Tiflis Kars Demiryolu, Ordu Giresun Havalimanı ve daha nice büyük projeyi bunun bilinciyle hizmete verdik' şeklinde konuştu.

Küreselleşen dünyada ulaşım ve iletişim altyapısının ehemmiyetinin her gün arttığının altını çizen Bakan Adil Karaismailoğlu, 'Artık dünyada varlığınız neyi bildiğinizle ve nereye kadar uzanabildiğinizle anlam kazanıyor' diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin geleceği için ülkenin doğusunu batısına, kuzeyini güneyine yalnızca yüksek hızlı tren ile havayolu ile değil otoyollarla da bağladıklarını belirterek, bu kapsamda Ankara-Niğde Otoyolu’nun oldukça öneme sahip olduğuna vurgu yaptı. 275 kilometresi otoyol, 55 kilometresi bağlantı yolu olarak 330 kilometre mesafesindeki otoyolun Ankara’yı Mersin’e, Adana’ya, Gaziantep’e, Hatay’a ve hatta Şanlıurfa’ya dek kesintisiz bölünmüş yol sayesinde birleştirmiş olacağını ifade edeb Bakan Karaismailoğlu, yolun Türkiye’nin doğusunu batısına birleştireceğini kaydetti.

Bakan Karaismailoğlu, 'Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan, uluslararası öneme sahip bir ulaşım ağını hizmete sunmuş olacağız. Daha da önemlisi bu otoyol, güzergahı üzerindeki şehirleri bağlayacak, ticaretini ve ekonomisini büyütecek bir uluslararası ticaret otoyolu haline gelecek' diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN AKILLI VE EN GÜVENLİ YOLU

Ankara-Niğde Otoyolu’nun Türkiye’nin en akıllı yolu olacağını ifade eden Bakan Adil Karaismailoğlu, otoyolun yerli ve milli akıllı ulaşım sistemleri altyapısıyla beraber kurulduğunu belirtti.

Sistem sayesinde otoyolun tek bir ana denetim merkezinden idare edilebileceğini, yol güvenliğinin en üst düzeyde olacağını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, Akıllı Ulaşım Sistemi denetim merkezinden idare edilecek olan işlemlerin önemi göz önünde bulundurarak alınarak sunucu sistemlerinin 2 ayrı yerde yedekleneceğini ve işlemlerin denetimini sağlayan sistem yazılımının yerli ve milli olarak tasarlandığını da kaydetti.

Merkezi denetim yazılımının aynı zamanda hadisealgılama yazılımı ile entegre çalışarak düzendeki bütün verileri bir araya getireceğini ve toplanan bilgilerin yapay zeka ve makine öğrenimi sistemleriyle derleneceğini kaydeden Karaismailoğlu, 'Sistemimiz, otoyolda oluşan tehlikeli, kaza ve trafik gibi durumlara göre gerek operatörler gerek sürücüler uyarılacak şekilde tasarlandı. Operatörlerin bu çoklu cihaz, kamera, görüntü ve alarmlar içinde insan hatasını en aza indiren bir yapay zeka otomasyon mantığında rahatlıkla sistemleri kontrol edebilmesini sağlayacağız' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal