Ankara'daki Tren Kazasının Nedeni Belli Oldu!

Ankara'da dün meydana gelen tren kazasının nedeni ortaya çıktı. Kaza makasların zamanında değiştirilmemesi sebebi ile olmuş.

14.12.2018-10:27 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-11:13)

Ankara - Konya seferini gerçekleştiren Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda yol kontrolüyle vazifeli kılavuz tren ile çarpıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kazada 9 vatandaşın yaşamını yitirdiğini ve 86 kişinin de yaralandığını duyurdu.

CENAZELER YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ

Kazanın sonrasında cenazeleri ambulanslarla Adli Tıp Kurumuna sevk edilen makinistler Kadir Ünal, Adem Yaşar ve Hulusi Beler ile Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak, Yusuf Yetim, Arif Kahan Ertik, Tahsin Ertaş, Kübra Yılmaz, Ebru Erdem Ersan'ın otopsi işlemleri sona erdi. Cenazeler işlemlerin sonrasında yakınlarına verildi.

DETAYLAR NETLEŞMEYE BAŞLADI

Türkiye'yi yasa boğan kazayla alakalı 3 kişi gözaltına alınırken, feci olayın nasıl olduğu ile alakalı ayrıntılar da meydana çıkmaya başladı. Gerçekleştirilen incelemeler sonucunda hattaki iletişim eksikliği sebebi ile zamanında makas değiştirilememesi faciaya neden oldu.

İLETİŞİM SORUNU MERCEK ALTINA ALINDI

Görevliler, iki trenin konumuna müdahele ederek vaktinde makas değiştirmeyen kumanda merkezindeki iletişim problemini mercek altına aldı. Soruşturma çerçevesinde kontrolör, tren teşkil memuru (makasçı) ve tren hareket memurunun gözaltına alınması da makas değiştirmede problem olduğunu ifade ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal