Ankara'daki Kaza ile Alakalı Gözaltına Alınan Personelin İfadesi Ortaya Çıktı

Ankara'da meydana gelen tren kazası sebebi ile gözaltına alınan hareket memurlarından Sinan Y.'nin ifadesi ortaya çıktı. Sinan Y. kazadan üst yönetimi sorumlu tuttu.

17.12.2018-17:10 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-09:28)

Ankara'da Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz lokomotifin çarpışması neticesinde cereyan eden kaza ile alakalı açılan soruşturma çerçevesinde hatalı oldukları nedeni ile gözaltına alınan hareket memurlarından Sinan Y. savcılığa ilk ifadesini sundu. Sinan Y. kazada üst idarenin sorumlu olduğunu iddia etti.

Başkent'te 9 vatandaşın yaşamını yitirdiği tren kazası ile alakalı açılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 3 TCDD görevlisi, emniyetteki işlemlerinin sonrasında adliyeye gönderildi. Tren hareket memuru Sinan Y. Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifadesinde kazada bir hatası olmadığını ifade etti.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın ulaştığı ifadede; Sinan Y. kazada kendisinin hatalı olmadığını öne sürerken sorumluluğun üst yönetimde olduğunu iddia etti.

"BENİMLE İLETİŞİME GEÇMEDİLER"

Sinan Y. ifadesinde meydana kazanın iletişim kopukluğundan doğduğunu öne sürdü. Sinan Y. tren makinistlerinin 1. yoldan hareket etmelerinin ardından 9 makas değişikliği ile H1 hattına girmesi gerektiğini, fakat makas değişikliği olmadan H2'ye girdiğini görmeleri gerekmesine karşın bu hususta kendisiyle iletişime geçmediklerini ve bildirimde bulunmadıklarını öne sürdü.

"BANA HERHANGİ BİLGİ VERİLMEDİ"

İletişimsizlik ve bilgi eksikliğinden kazaya neden olduğunu tekrarlayan Sinan Y. devamla şunları kaydetti: "Kaza, Tren teşkil memurunun (makasçının) bana makasları değiştirip treni H1'e aldığına yönelik teminat vermesine karşın 5 makası H1'e tanzim etmemesi, H2'ye girdiğini fark eden makinistlerin yanlış yola girdiklerine yönelik bana ve kontrolöre herhangi bir rapor verilmemesinden doğdu"

"KAZADAN ÜST YÖNETİM SORUMLU"

Sinan Y. ifadesinin bitiminde şu sözlere yer verdi: "Daha risksiz ve insan faktörü daha az kullanılmak suretiyle işleyen sistemin değiştirilmesi suretiyle trenlerin kabul ve sevk işlemlerini bütünüyle tren teşkil memurunun (makasçının) başarısına, çalışmasına, özverisine bağlayan üst idarenin lazım olan tedbiri almayarak sorumlu olduğunu düşünüyorum"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal