Ankara'da Toplu Taşıtlarda 'Sosyal Mesafe' Uygulaması

Ankara'da, koronavirüs pandemisi tehlikesini azaltmak ve sosyal mesafenin muhafaza edilmesini temin etmek için kısıtlamaya gidildi. EGO'ya ait toplu taşıtların zeminlerine etiketler yerleştirmeye başlandı.

21.09.2020-17:02 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-17:42) Ankara'da Toplu Taşıtlarda 'Sosyal Mesafe' Uygulaması

Ankara Büyükşehir Belediyesinden gelen yazılı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu aracılığıyla verilen karar doğrultusunda Ankara'da hizmet veren toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu sayısının kısıtlandırılması ve yolcu kapasitesinin tekrar düzenlenmesi üzerine çalışma yapıldığı kaydedildi.

ZEMİNE ETİKETLER YERLEŞTİRİLDİ

EGO Genel Müdürlüğünün pandeminin bulaşma tehlikesini azaltmak için sosyal mesafenin muhafaza edilmesi ve vatandaşların minimum bir metre kuralına uymasını temin etmek için EGO'ya ait toplu ulaşım araçlarına zemin etiketleri (sticker) yapıştırılmaya başladığı ifade edildi.

Açıklamada, bu uygulama sayesinde vatandaşların sosyal mesafe kurallarına riayet etmelerinin temin edilmesinin hedeflendiği belirtildi.

EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, toplu ulaşım araçlarında günlük olarak dezenfeksiyon faaliyetleri gerçekleştirildiğini ifade ederek, 'EGO'ya bağlı 1547 otobüsümüzün tamamına sosyal mesafeyi koruyacak şekilde stickerları yapıştırmaya başladık, çok kısa bir sürede de tamamlayacağız.' diye konuştu.

EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Serdar Yeşilyurt da sistemin toplum sağlığı için kritik olduğunun altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

'Bu etiketlerle tren kapasitemizi 342'den 192'ye düşürmüştük. Normalde 150 yolcu almamız gerekirken İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre 95 yolcuya göre ayarlama yaptık. Yerleştirilen etiketlere basamayan yolcularımızdan bir diğer treni beklemesini talep ediyoruz. Gerektiği takdirde ek tren göndereceğiz.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal