Ankara'da Saadet Partililer ve MHP'liler Arasında Kavga! Milletvekili Adayı Ağır Yaralandı

Ankara'da dün gece saatlerinde korkutan bir gerginlik yaşandı. Çankaya ilçesindeki 1071 Malazgirt Bulvarı üstünde gece yarısı olan olayda aydınlatma direklerine bayrak asmaya çalışan Saadet Partililer ile MHP'liler arasında kavga çıktı. Kavgada Saadet Partisi Ankara Milletvekili adayı ağır yaralandı.

26.05.2018-10:36 - (Son Güncelleme: 26.05.2018-10:43)

Ankara'da, Saadet Partililerle MHP'liler kavga etti, Milletvekili adayı ve kardeşi hastaneye kaldırıldı.

Çankaya ilçesindeki 1071 Malazgirt Bulvarı üstünde gece yarısı olan olayda, yol üstündeki aydınlatma direklerine parti bayrakları asan yaklaşık 20 kişilik Saadet Partili grup ile bölgeye biraz sonra giden ve MHP'li olduğu iddia edilen 80 kişilik grup arasında bayrak asılması sebebiyle kavga çıktı.

100 KİŞİ BİRBİRİNE GİRDİ

Bir süre tartışan kişilerin arasındaki gerginliğin artması neticesinde olay, kısa zaman sonra kavgaya dönüştü. 100 kişilik kalabalık grup bulvar üstünde birbirine daldı, bayrak sopaları bile silah olarak kullanıldı. Kavga sırasında kalabalığın içinden havaya silah sıkıldığı öne sürüldü.

Kavgayı gören halkın polise ihbar etmesinin ardından olay yerine çok sayıda polis birimi gönderildi. Polislerin gruba müdahalede zorluk yaşaması sebebiyle çevik kuvvet ekiplerinden destek sevk edildi. Zorlukla ayrılan kavgada Saadet Partisi Ankara Milletvekili Adayı Mehmet Fethi Öztürk ve kardeşi ağır yaralandı. Yoğun bakım bölümünde tedaviye altına alınan Öztürk'ün bilincinin açık olduğu açıklandı.

HASTANE ÖNÜNDE ÖNLEM ALINDI

Olay yerine gönderilen 112 Acil Servis birimleri, kavgada yedikleri darbeler sebebiyle yerde yatan 2 partilinin yardımına koştu. Şahıslar, olay yerinde gerçekleştirilen ilk müdahalelerin sonrasında tedavi edilmek için ambulanslarla Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kavga esanasında ufak yaralar alan şahıslar ise sağlık birimlerince ayakta tedavi edildi. Olay yerini şerit çekerek kapatan polis birimleri, kavganın taraflarının ifadelerini aldı. Partilerin genel merkez binaları ve hastaneler önünde tedbir alan birimler, olayın yeniden olmaması için alarm konumuna geçti.

VAHİM İDDİA: POLİS HASTANEYE GÖNDERMEDİ

Olayın sonrasında kavgaya karışanların bir bölümünü gözaltına alan polis, içinde Saadet Partisi Ankara Milletvekili Adayı Mehmet Fethi Öztürk'ün yer aldığı ambulansı durdurduğu ve yaklaşık 20 dakika süresince hastaneye götürülmesini engellediği öne sürüldü. Sosyal medyada yayınlanan bir videoda Öztürk'ün kardeşinin yaralı durumda ambulansın önünde duran polislere yalvardığı göze çarptı. Kendisi de ayakta durmakta güçlük çeken Öztürk'ün 'abi' diye hitap ettiği polislere ambulansın içinde ağabeyinin bulunduğunu ve durumunun kritik olduğunu söyleyip 'sizin kardeşiniz aileniz yok mu sorumluluğu sizin üzerinizde' dediği duyuluyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal