Ankara'da Önümüzdeki Hafta Kar Bekleniyor

Ankara’da günlerdir etkili olan sis, başkenti terk ediyor. Sis bulutları, öğle saatlerinden itibaren yerini yağmura bırakacak. Başkentte hafta ortasında ise kar yağacağı tahmin ediliyor.

21.12.2019-11:04 - (Son Güncelleme: 21.12.2019-11:03) Ankara'da Önümüzdeki Hafta Kar Bekleniyor

Son günlerde Ankara'yı etkisi altına alan sis, sürücülere zor anlar yaşattı.

Meteorolojiden Başkentlilere iyi haber geldi. Bugün gündüz saatlerinden itibaren sis etkisini kaybedecek, yarın ise yerini yağışa bırakacak.

Ankara'ya Kar Geliyor

Yeni haftaya yağışla başlayacak Ankara için hafta ortasında kar bekleniyor.

Meteoroloji Uzmanı İlker Koç, "Ankara'da salı günü akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklığındaki azalmaya bağlı olarak yüksek kesimlerde karla karışık yağmur olması bekleniyor. Çarşamba ve perşembe günü de Ankara'da kar yağışı beklentimiz var" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da Lodos Etkili Olacak

İstanbul'da ise mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, hafta sonu 18 dereceye çıkacak.

Koç ayrıca, "İstanbul'da cumartesi yağış beklentimiz yok, parçalı bulutlu bir hava hakim. Cumartesi akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da kuvvetli lodos fırtınası beklentimiz söz konusu. Pazar ve pazartesi de kuvvetli lodosun aralıklarla etkili olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yurt Genelinde İse Yağış Hakim Olacak

Cumartesi akşam saatlerinde Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında başlayan yağmur ve sağanağın pazar günü yurdun batı kesimlerinde, pazartesi yurdun iç ve batı kesimlerinde, salı, çarşamba ve perşembe yurdun birçok bölümünde etkili olması bekleniyor.

Hafta ortasından itibaren iç kesimlerde ve doğuda kar yağışının etkili olacağı bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal