Ankara'da Meydana Gelen Tren Kazasında Makasçının İfadesi Ortaya Çıktı

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile yol kontrolü yapan kılavuz trenin çarpışması neticesinde 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 92 kişinin de yaralandığı kazayla alakalı soruşturma devam ediliyor.

15.12.2018-09:24 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-09:15)

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile yol kontrolü yapan kılavuz trenin çarpışması neticesinde 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 92 kişinin de yaralandığı kazayla alakalı soruşturma devam ediliyor. Gözaltına alınan 3 kişi, emniyette sorgulanırken, haberleşmede kullanılan telsizler incelemeye gönderildi.

Kontrolör E.E.E., YHT ile çarpışan kılavuz treninin saat 06.10’da Eryaman’daki yerine geldiğini yetkililere ifade ettiğini belirtti. TCDD’de yetkili hareket kontrol memuru S.Y. ise ifadesinde 'Kontrolörün araması üzerine ben de makasçıyı aradım. 6.30 treninin yola çıkmasından önce makası kaydırarak birinci hat olarak değiştirip değiştirmediğini sordum' ifadelerini kullandı.

MAKASÇI HATIRLAYAMAMIŞ

Makasçı O.Y.’nin ifadesinde ise YHT’nin makasını birinci hat olarak değiştirip değiştirmediğini hatırlamadığını dile getirmesi dikkat çekti. O.Y. şu şekilde konuştu, 'Makası birinci hat olarak değiştirdiğimi bildirdim, fakat değiştirip değiştirmediğimi hatırlamıyorum. Esasen vermiş olduğum bilgiyi de net olarak hatırlamıyorum. Makası kaydırıp hattı birinci hat olarak değiştirmediysem dahi 6.30 treninin makinistlerinin de yanlışı var. Zira trenin ikinci hatta girdiğini gördükleri anda treni durdurmaları ve derhal ilgililere haber vermeleri lazımdı.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal