Ankara'da 'Mail Order' Yoluyla Dolandırıcılık: 5 Gözaltı!

Başkalarına ait kredi kartı bilgilerini kullanarak "mail order" yoluyla alışveriş yapan suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleşti.

02.11.2019-10:18 - (Son Güncelleme: 02.11.2019-10:07)

Başkalarına ait kredi kartı bilgilerini kullanarak "mail order" yoluyla alışveriş yapan suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleşti.

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 13 vatandaşın Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarına ve telefonlarına gönderdikleri e-devlet logolu linklerle kredi kartı veya "mail order" bilgilerini aldıklarını tespit ettikleri suç örgütü hakkında soruşturma başlattı.

Ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından suç örgütünün 2 ay önce İstanbul'dan Ankara'ya gelerek ev kiraladıklarını ve emirleri "Ceo" kod adlı elebaşlarından aldıklarını belirledi. Operasyon için harekete geçen ekipler, gerçekleştirdikleri operasyonla 5 zanlıyı yakaladı.

DOLANDIRICILIK EYLEMLERİNE "RESET" ADI VERİLİYOR

Zanlıların adreslerinde arama yapan ekipler, bilişim dolandırıcılığı yolu ile elde edilen 48 cihazı ele geçirdi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen 5 zanlıdan, ikisi haklarında açılan davanın ardından tutuklandı.

Zanlıların, emniyetteki sorgularında yaptıkları bu tür dolandırıcılık eylemlerine kendi aralarında "reset" diye isimlendirdiklerini açıkladı.

Başkalarına ait kredi kartı bilgileri kullanılarak "mail order" yoluyla alışveriş yapan örgüt üyelerinin sipariş verdikleri laptop, tablet ve akıllı telefon gibi ürünleri mağazalardan teslim alma anları güvenlik kameralarına da aktarıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal