Ankara'da Keşif Yapan İki Terörist Yakalandı

Ankara'da eylem için keşif ve istihbarat faaliyeti gösteren iki DEAŞ mensubu terörist, gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.

15.11.2020-08:49 - (Son Güncelleme: 15.11.2020-09:19) Ankara'da Keşif Yapan İki Terörist Yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ile İstihbarat Şube Müdürlükleri ve Ankara MİT Bölge Başkanlığı'na bağlı görevliler, bir zamandır Ankara'daki DEAŞ mensubu yabancı uyruklu A.E.E. ile H.E.E. adlı iki teröristi tespit etti. İzleme ve deşifre faaliyet ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen karar çerçevesinde operasyon gerçekleştiren ekipler, iki teröristi yakalayarak gözaltına aldı.

KANITLAR DİJİTAL KAZIMA SONUCUNDA ORTAYA ÇIKARTILDI

Teröristlerin bulunduğu adresteki aramada, pek çok örgütsel belge ve dijital malzeme bulundu. Zanlıların Avusturya'da düzenlenen eylemle ilgili videoların da belirlenmesi üzerine dijital inceleme uzmanları tarafından detaylı dijital kazıma faaliyeti yapıldı. DEAŞ içinde çalışma yaptıkları dönemde kaydedildiği değerlendirilen pek çok video ve fotoğraf bulunurken, A.E.E.'nin cep telefonundan koordinat tespit etme, paylaşma ve 3 boyutlu harita ile konum paylaşma özelliği olan bir program kullanım kılavuzunun silindiği tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin akabinden adliyeye gönderilen A.E.E. ile H.E.E. tutuklanarak hapishaneye konuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal