Ankara'da Hastalık Alarmı! Bölge Karantinaya Alındı

Et ve Süt Kurumu'nun Brezilya'dan getirerek Ankara'da bir çiftliğe bıraktığı büyükbaş hayvanlar telef olmaya başladı. Yapılan incelemenin ardından bölge karantinaya alınırken, etrafa da "Bu mahallede şarbon hastalığı vardır" yazılı tabelalar asıldı.

27.08.2018-18:47 - (Son Güncelleme: 27.08.2018-19:12)

ET ve Süt Kurumu'nun kurbanlık hayvan olarak getirerek Gölbaşı ilçesinin bir mahallesine yakın yerdeki özel çiftliğe yediemin olarak verdiği yaklaşık 4 bin büyükbaş hayvandan 50'si telef oldu. Gerçekleştirilen incelemenin sonrasında 'Bu mahallede şarbon hastalığı vardır' yazılı tabela asılan çiftlik ve bulunduğu bölge, karantinaya alındı.

50 BÜYÜK BAŞ TELEF OLDU

Gölbaşı ilçesine bağlı Günalan ve Ahiboz mahalleleri civarındaki çiftlikte yer alan büyükbaş hayvanlar, geçtiğimiz günlerde telef olmaya başladı. Çiftlikte inceleme yapan Gölbaşı Tarım ve Orman Müdürlüğü birimleri, telef olan yaklaşık 50 büyükbaş hayvandan örnek alarak incelemeye sevk etti. İncelemenin sonrasında çiftlik ve etrafı, şarbon hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı. Çiftliğin girişine ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 'Bu mahallede şarbon hastalığı vardır' yazılı tabela asıldı. Maske ile çiftlik arazisinde görev yapan yetkililer de hastalık olduğunu söyleyerek olay yerine gelen medya mensuplarını civardan uzaklaştırdı.

BREZİLYA'DAN GETİRİLMİŞ

Et ve Süt Kurumu'na ait olduğu söylenen yaklaşık 4 bin büyükbaş hayvanın Brezilya'dan kurbanlık olarak Türkiye'ye sevk edildiği ve Gölbaşı'ndaki bir özel çiftliğe kira verilerek yediemine bıraktığı bildirildi. Olayla alakalı Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, kendisinin mesele ile alakalı açıklama yetkisinin olmadığını söyledi. Et ve Süt Kurumu görevlileri de olayla alakalı bilgi vermekten kaçındı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal