Ankara'da FETÖ İsimli Sokaklar Yeni İsmine Kavuştu

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, başkentte FETÖ elebaşı ismi ile ilgili karar alındı

19.04.2018-17:06 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-20:46) Ankara'da FETÖ İsimli Sokaklar Yeni İsmine Kavuştu

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle aldığı karar neticesinde, Başkent’te FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in soyadını çağrıştıran tüm cadde ve sokak isimleri değiştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin terörle mücadele kapsamında aldığı kararlar sonucunda 7 ayrı cadde ve sokak ismi değiştirildi bilgisi verildi.

Valiliği’nin de 'olur' onayının hemen sonrasında yeni tabelalar Büyükşehir Belediyesi Numarataj ekipleri tarafından ait oldukları yerlerine takıldı.

Sokak ve caddelerin yeni isimleri ise birlik ve beraberliği çağrıştıracak isimlerden seçildi ve, 'Vatan, Hilal, Alsancak, Anayurt, Bayrak, Diriliş ve Kayı' şeklinde revize edildi

Gülen isimli, Çubuk Esenboğa Merkez Mahallesi’nde Vatan Sokağı, Keçiören Bağlarbaşı’nda Anayurt Sokağı, Pursaklar Sirkeli Yeşilova’da Diriliş Sokağı, Elmadağ Yenimahalle’de Hilal Sokağı, Kazan Kayı Mahallesi’nde Alsancak Sokağı, Pursaklar Saray Cumhuriyet Mahallesi’nde Bayrak Sokağı, Keçiören Karşıyaka’da Kayı Caddesi olarak değiştirildi.

Büyükşehir Belediyesi daha önce de ABD Büyükelçiliği önündeki 'Nevzat Tandoğan Caddesi'nin ismini 'Zeytin Dalı Caddesi', Birleşik Arap Emirlikleri Elçiliği’nin bulunduğu sokak ve caddenin ismini de 'Medine Müdafii Caddesi' ve 'Fahreddin Paşa Sokağı' olarak değiştirmişti.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Başkent'in bazı noktalarındaki terör örgütü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in soyadını çağrıştırdığı cadde ve sokak tabelaları değiştirildi haberleri geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesinin aldığı bu karar doğrultusunda yapılan yazılı açıklamada, Belediye Meclisinde, Fethullahçı Terör Örgütü ( FETÖ ) elebaşı Fethullah Gülen'in soyadını çağrıştıran cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesi, oy birliğiyle karara bağlandı. şeklinde ifade edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal