Ankara'da Eczaneler Ücretsiz Maske Dağıtımına Başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararla birlikte eczanelerde ücretsiz maske dağıtımına başlanacağı belirtildi. Alınan karar İstanbul'da hayata geçirilirken, İstanbul'dan sonra Ankara'da da eczaneler maske dağıtımına başladı.

10.04.2020-16:52 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-16:42) Ankara'da Eczaneler Ücretsiz Maske Dağıtımına Başladı

Türkiye'de 11 Mart tarihinde ilk coronavirüs vakası tespit edilirken, 1 aylık süreçte önemli kararlar alındı. Özellikle tıbbi malzeme yönünde alınan kararlar ve atılan adımlar vatandaşların lehine oldu. Fırsatçılara göz açtırmayan yetkililer, ücretsiz olarak maske dağıtımına da başladı. 

Sağlık Bakanlığı aldığı karar ile maskelerin eczanelerde dağıtılacağını bildirdi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 20-65 yaş arasındaki tüm vatandaşların cep telefonlarına, başvuru şartı aranmaksızın, kısa mesaj ile bir kod gönderileceği ve vatandaşların bu kod ile eczanelerden ücretsiz maskelerini alabileceği belirtildi. Bir birey her 10 gün için 5 adet maske alma hakkına sahip olacak. 

Bu uygulama ilk olarak İstanbul'da başlatılırken, Ankara'da da uygulama hayata sokuldu. Başkentte yaşayan vatandaşlar eczanelere giderek ücretsiz maskelerini alabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal