Ankara'da DEAŞ Operasyonu, 2 Kişi Tutuklandı

Ankara'da, güvenlik ekipleri tarafından DEAŞ terör örgütüne ilişkin gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 20'si, sınır dışı edilmek üzere göç idaresine teslim edildi, 2 zanlı tutuklandı.

07.05.2019-13:19 - (Son Güncelleme: 07.05.2019-13:19)

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütü için Suriye ve Irak'ta çalışmalarda bulunup, yasa dışı yollarla Türkiye'ye gelen kişilere ilişkin harekete geçti. 1 Mayıs tarihi  öncesi Ankara'da örgütsel irtibat kurabilecekleri ve elaman temini alanında çalışmalar yürütebilecekleri değerlendirilen zanlılara ilişkin gerçekleştirilen operasyonda, 7'si Irak, 5'i Suriye uyruklu 22 zanlı, 29 Nisan'da şafak vakti yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı.

2 KİŞİ TUTUKLANDI  

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce sorguya alınan zanlılardan Suriye uyruklu A.M., DEAŞ terör örgütüne 2015 senesinde katıldığını, Suriye'de örgüt adına silahlı çatışmalara katıldığını ifade etti. Gerçekleştirilen dijital incelemelerde A.M. ve gözaltında olan A.E.'nin silahlı ve hücum yelekli fotoğrafları ele geçirildi. Zanlılardan 20'si, suç unsuru tespit edilemediği için sınır dışı işlemleri için göç idaresine teslim edilirken, A.M. ile A.E. adliyeye sevk edildi. 2 zanlı, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal