Ankara'da Beklenmedik Trafik Cezası

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde ilginç bir ceza sistemi uygulandı. Bir sürücü aracında tasarruf amacı ile bulunan Start-Stop özelliğinden dolayı kırmızı ışıkta trafik cezası yedi.

24.10.2018-19:11 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-19:02)

Start-Stop sistemini kullanarak ayda yaklaşık 4 litre yakıt tasarrufu sağlayan vatandaşlar sistemin kırmızı ışıkta devreye girmesinden dolayı trafik cezalarıyla karşılaşmaya başladı. Seyit Koca isimli vatandaşın kullandığı araçta da bulunan start-stop özelliği Koca'yı zor durumda bıraktı. Kavşaklarda aracın motorunu durdurmak yasak gerekçesi ile 108 TL para cezasına çarptırılan Koca isyan etti.

ARAÇLARIN START-STOP ÖZELLİĞİNİ KULLANMAK YASAK

Son zamanlarda artan trafik cezalarından dolayı Seyit Koca isimli vatandaş, "Değerli dostlar, bu aymazlık ve keyfiliğin ne olduğunu açıklayabilecek bir kardeşimiz var mı. Start stop olarak dizayn edilen bir araca "kavşaklarda aracın motorunu durdurmak" diye bir ceza yazılabilir mi? Son günlerde sayıları oldukça artan benzeri cezalara dur diyebilecek bir babayiğit bulunur mu acaba. Veya bu ve benzeri uygulamalarla devletimize olan güven ve aidiyet duygusu nasıl gelişebilir. Umarım ilgililer dikkate alır." diyerek tepkisini ortaya koydu.

START-STOP SİSTEMİ NEDİR?

Start-Stop sisteminin çalışma şekli hakkında bilgi aktarımı yukarıda yapılmıştır. Peki bu sistem ne işe yaramaktadır? Çok kısa olarak anlatmak gerekirse bu sistem ile; trafikte seyir halinde iken gereksiz olarak tanımlanan bekleme sürelerinde araç motorunun boşuna çalışmasını engelleyerek uzun vadede kullanıcılarına tasarruf sağlamak amaçlı geliştirilmiştir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal