Ankara'da 65 Yaş Üzeri Ücretsiz Akbil Uygulaması Askıya Alındı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan açıklamada "Salgının yayılmasını engellemek ve başta 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sağlığının korunması için ulaşımda ücretsiz olarak yararlanmalarının tedbir amaçlı olarak geçici süreyle durdurulması kararı alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

21.03.2020-18:33 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-18:54) Ankara'da 65 Yaş Üzeri Ücretsiz Akbil Uygulaması Askıya Alındı

Ankara Büyükşehir Belediyesi çıkardığı karara gerekçe olarak sunduğu açıklamasını "Salgın kapsamında Sağlık Bakanlığı ve devletimizin tüm kademeleri tarafından ısrarla evde kalınması ve toplu halde bulunmaların önlenmesi talep edilmesine rağmen Ankara’da 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yoğun olarak toplu taşımayı kullanmaya devam ettikleri gözlenmektedir.

Toplu taşımdan ücretsiz yararlanma hakkının toplu taşımı artırdığı anlaşılmış olup bu durumun salgın riskini arttırdığı değerlendirilmektedir" ifadesi yer aldı.

Açıklama şu şekilde devam etti: "5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 'Belediye başkanının görev ve yetkileri' başlıklı 38’inci maddesinin m bendi 'Belde halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almak' hükmünü amirdir. Salgının yayılmasını engellemek ve başta 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sağlığının korunması amacıyla alınan önlemler kapsamında Ankara’da tüm toplu taşıma araçlarından 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz olarak yararlanmalarının tedbir amaçlı olarak geçici süreyle durdurulması kararı alınmıştır."

Daha önce de benzer kararı Konya, Malatya ve Balıkesir büyükşehir belediyeleri de benzer bir kararla 65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşıma uygulamasını geçici olarak durdurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal