Ankara'da 500 Kişilik Pazar Alanına 3 Bin Kişi Aldılar

15 ili kapsayacak şekilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanırken, bu iller arasında Ankara da yer aldı. Vatandaşlar 2 günlük sokağa çıkma yasağı için yine pazar ve marketlere akın etti. Ankara'da 500 kişilik pazar alanına 3 bin kişi alınırken, coronavirüs önlemleri dikkate alınmadı.

29.05.2020-17:48 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-17:39) Ankara'da 500 Kişilik Pazar Alanına 3 Bin Kişi Aldılar

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya genelinde yaklaşık olarak 6 milyon insanı etkilerken, virüs 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. Kısa sürede yurdun tamamında etkili olan coronavirüs, alınan önlemler kapsamında az da olsa kontrol altına alındı. Bu durumda en çok etkili olan tedbir ise hafta sonu sokağa çıkma yasağı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram sonuna kadar sokağa çıkma yasağının uygulanacağını belirtirken, bayramdan sonraki ilk hafta sonu da sokağa çıkmak yasaklandı.

Vatandaşlar bu gelişmenin ardından kendilerini pazar ve marketlere attı. Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Kalaba Pazarında günün erken saatlerinde yoğunluk oluşmaya başladı. Pazar yerindeki coronavirüs önlemleri dikkate alınmazken, sosyal mesafe kuralına da uyulmadı. Giriş ve çıkışta kontrol noktası oluşturulmayan pazarda, esnafın ise eldiven ve maske takarak hijyen kurallarına uyduğu görüldü.

"GENÇLER VE YAŞLILAR DA PAZARDA GEZİYOR"

Pazara gelen vatandaşlar arasında bulunan Cihan Balaban konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu ve "500 kişilik yere 3 bin kişi almışlar. Giriş çıkışlarda kontrol olması lazım. Ayrıca gençler ve yaşlılar da pazarda geziyor" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal