Cahit Zarifoğlu Kimdir? Cahit Zarifoğlu Şiirleri ve Eserleri

Abdurrahman Cahit Zarifoğlu 1 Temmuz 1940 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. 7 Haziran 1987'de İstanbul'da hayatını kaybetti. Cahit Zarifoğlu başarılı Türk şair ve yazardı. İşte Cahit Zarifoğlu'nun eserleri ve hayatı...

07.06.2019-13:53 - (Son Güncelleme: 07.06.2019-14:25)

Cahit Zarifoğlu bu yılda ölüm yıldönümünde unutulmadı. Cahit Zarifoğlu eserleri ile adını duyurmuş başarılı Türk şair ve yazarlarındandı. İşte Cahit Zarifoğlu hakkında bilinmeyenler...

CAHİT ZARİFOĞLU KİMDİR?  

Diriliş dergisinde şiirleri yer aldı. Arvasilerden, Seyyid Kasım Arvasi'nin kızı Berat Hanım'la dünyaevine girdi ve bu evlilikten üç kız, bir erkek çocuğu oldu. Necip Fazıl Kısakürek nikah şahidi olmuştur. 1973 senesinde Sarıkamış'ta vatani hizmetine başlamış, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'nda yer almış ve 1975 senesinde askerliğini bitirmiştir. 1976'da Mavera dergisinin kuruluş çalışmalarında bulundu. 7 Haziran 1987 tarihinde akciğer kanseri hastalığından İstanbul'da hayatını kaybetti. Kabri Üsküdar Beylerbeyi'ndeki Küplüce Mezarlığı'nda ve kayınpederi olan Kasım Arvasi'nin yanında bulunmaktadır. Her yıl 7 Haziran'da sevenleri tarafından mezarı başında anılır.

OKULLAR VE ÖDÜL 

Cahit Zarifoğlu ismiyle Ankara ili Etimesgut ilçesi Eryaman 6. Etap Atakent 2. Kısımda bir ilkokul, İstanbul ili Başakşehir ilçesi 1. Etap konutlarında bir ilkokul, Kahramanmaraş ili Merkez ilçesinde itfaiyenin karşısında, Tavşantepe mahallesinde bir ortaokul, İstanbul ili Beylikdüzü ilçesi Ali Talip Özdemir Bulvarı Talat Paşa Sokakta ise bir lise, İstanbul'un Pendik ilçesine bağlı Çamlık mahallesinde bir cadde vardır.

İstanbul'un Esenler ilçesinde de Cahit Zarifoğlu Bilgi Evi vardır. Bununla birlikte İstanbul ili Ataşehir ilçesinde yer alan 2014 senesinde açılan bir imam hatip lisesine adı verilmiştir. 2003 senesinden bu yana Şiir ve Edebiyat Girişimi tarafından her sene ölüm yıl dönümüne yakın zamanlarda Cahit Zarifoğlu ödülü verilmektedir. Cahit Zarifoğlu İsmi ile Konya ili Selçuklu ilçesi Yazır mahallesinde bir ilköğretim okulu ve Beyşehir ilçesi Esentepe mahallesinde bir anadolu lisesi bulunmaktadır.

ŞİİRLERİ  

İşaret Çocukları
Yedi Güzel Adam
Menziller
Korku ve Yakarış

ÇOCUK HİKAYELERİ  

Serçekuş
Katıraslan
Ağaçkakanlar
Yürekdede ile Padişah
Küçük Şehzade
Motorlu Kuş
Kuşların Dili

ÇOCUK ŞİİRLERİ

Gülücük
Ağaçokul (Çocuklara Afganistan Şiirleri)

ROMAN  

Savaş Ritimleri
Ana

GÜNLÜK  

Yaşamak

DENEME 

Bir Değirmendir Bu Dünya
Zengin Hayaller Peşinde

TİYATRO  

Sütçü İmam

Son Dakika Kültür Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal