Ankara Valiliği'nden Sokak Düğünleri Kararı!

Ankara Valiliği, 'Koronayla mücadele kapsamında sünnet, kına, nişan gibi etkinlikleri yasaklamış ve düğünleri en fazla 1 saatle sınırlandırmıştık. Salgının kontrol altına alınması amacıyla son aldığımız UHK kararıyla ilimizde sokak ve köy düğünlerine de izin verilmeyecek' açıklamasını yaptı.

04.09.2020-15:15 - (Son Güncelleme: 04.09.2020-17:18) Ankara Valiliği'nden Sokak Düğünleri Kararı!

Ankara Valiliği, koronavirüs pandemisinin denetim altına alınması için şehirde sokak ve köy düğünlerine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Valilikten gelen açıklamada, Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun geçen gün Vali Vasip Şahin başkanlığında olağanüstü toplandığı bildirildi.

26 Ağustos tarihli toplantıda verilen karar ile sünnet düğünü, nişan, kına gecesi benzeri etkinliklere izin verilmemesine, düğün ve nikahların da maksimum bir saatlik süre içerisinde tamamlanmasına karar alındığı hatırlatılarak, 'Gelinen noktada, hastalığın yayılımının kontrol altına alınması ve toplum sağlığını korumak amacıyla, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun 02.09.2020 tarihli toplantısında alınan tavsiye kararı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve İçişleri Bakanlığı'nın 02.09.2020 tarihli ve 89780865-153-14210 sayılı genelgesi doğrultusunda, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 2020-69 sayılı kararlarına ek olarak; sokak-köy düğünlerine de müsaade edilmemesine karar verildi' ifadeleri kullanıldı.

DEFİN SAATLERİNİ MEZARLIKLAR DAİRESİ DÜZENLEYECEK

Aynı zamanda, Karşıyaka, Gölbaşı, Ortaköy, İncek benzeri cenaze defin ve törenlerinin yoğun olduğu mezarlıklarda, cenaze namazı ile defin işlemlerinin Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı´nın düzenleneceği saatlerde yapılmasına karar alındığı da kaydedildi.

Kaymakamlıklar ve alakalı başka kurum ve kuruluşlar tarafından mesele ile ilgili gereken hassasiyetin gösterilerek uygulamanın eksiksiz bir şekilde uygulanmasının temin edilmesine, önlemlere uymayanlarla alakalı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası kesilmesine, aykırılığın vaziyetine göre hükmün alakalı maddeleri gereğince işlem gerçekleştirilmesine, hususu suç teşkil eden davranışlarla ilgili Türk Ceza Kanunu'nun 195 inci maddesi çerçevesinde gereken adli işlemlerin yapılmasına karar alındığı da aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal