Ankara Mamak Belediyesi Kendi Dezenfekte Sistemini Geliştirdi

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, belediyelerin çalışmaları devam ediyor. Ankara Mamak Belediyesi bu kapsamda kendi dezenfekte sistemini geliştirdi.

27.03.2020-12:16 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-12:19)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. Bu tarihten önce belediyelerin dezenfekte çalışmaları, daha da üst seviyeye çıkartıldı. Salgınla mücadele kapsamında birçok belediye imkanlarını bu doğrultuda kullanırken, Ankara'nın Mamak Belediyesi'nde yeni bir sistem kullanılmaya başladı.

Belediye kendi mühendis ve ustalarıyla Covid-19 SAVAR adı verdiği bir sistem geliştirdi. Mamak'ın sokak ve caddeleri basınçlı sisteme sahip olan Covid-19 SAVAR tarafından dezenfekte ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde de Ordu Belediyesi kent merkezine dezenfekte tüneli koymuştu ve şehrin birçok yerinde bu tünelin kullanılacağı belirtilmişti. 

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 75'E ÇIKTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamaya, coronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısının 75'e çıktığını belirtti. Vaka sayısı ise 3 bin 629 olarak aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal