Ankara Eski Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çalınan 80 Bin Oyunu Anlattı

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten seçimle alakalı bir açıklama geldi 1999 seçimlerinde 80 bin oyunun çalındığını iddia eden Melih Gökçek, İstanbul'da benzer şeylerin olduğunu ve Binali Yıldırım'ın yüzde 100 kazanacağını söyledi.

05.04.2019-09:46 - (Son Güncelleme: 05.04.2019-09:37) Ankara Eski Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çalınan 80 Bin Oyunu Anlattı

Yerel seçimler ardından sandık tutanaklarında kaydırma ve usulsüzlüklerin olduğu iddia edilirken, Melih Gökçek oldukça çarpıcı bir anısını aktardı.

Şahsi Twitter sayfasından bir video paylaşan Gökçek 1999 senesindeki yerel seçimde 80 bin oyunun nasıl yok edildiğini şöyle aktardı:

ÖNCE ANKET ŞİRKETİNE GİDİP, KAÇ OY FARKLA KAZANACAĞINI SORMUŞLAR

"Erhan Göksel, Verso şirketinin sahibiydi rahmetli. Seçim öncesi Erhan'ın yanına, Başbakanlık Takip Kurulu'ndan iki kişi gidiyor. Erhan'a, seçimin sonucunun ne olacağını soruyorlar. O da 'Melih kazanır' diyor.

'Kaç oyla' diyorlar. '50 bin farkla kazanır' yanıtını veriyor. Öyle deyince çekip gidiyorlar.

SEÇİMDEN SONRA TEKRAR GELİYORLAR: BİZE NEDEN YANLIŞ BİLGİ VERDİN!

Seçim yapılıyor. Yeniden Erhan'ın yanına geliyor bu iki adam.

'Bize neden yalan söyledin. Sen bize 50 bin farkla Melih kazanır dedin, biz adamın 80 bin oyunu yedik, fakat adam 30 bin oy farkıyla seçimi kazandı. Yani aradaki toplam fark 110 bin. Neden bize yanlış bilgi verdin' diyorlar. Erhan da kendisine göre bir takım izahlar yapıp işin içinden çıkmaya uğraşıyor.

"CHP BENİM BİRÇOK SEÇİMİMDE HEP HİLEYE BAŞVURDU, BUGÜN DE KESİNLİKLE HİLE VAR"

Neden anlatıyorum bunu? Özellikle CHP, benim birçok seçimimde hep hileye başvurmuştur. İcap ederse diğerlerini de anlatırım. Şimdi bugün de, Ankara ve İstanbul seçimlerinde kesinlikle CHP tarafında, özellikle FETÖ'nün adamlarının desteği ile pekçok hile oldu. Bu, iki kere iki dört gibi açık.

"SAYIN BİNALİ YILDIRIM YÜZDE YÜZ KAZANDI"

Bakın, İstanbul'daki daha ilk sayımlarda 11 bin oy geldi. Bence, Sayın Binali Yıldırım İstanbul seçimini yüzde yüz kazandı! 99 değil.

Şunu da söylüyorum. Ankara'da sayım yapılsın. Çankaya ve Yenimahalle'de sayılsın. Göreceksiniz Sayın Özhaseki de kazanacak.

Bunu açıkça kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Ve olayları lütfen böyle değerlendirin.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal