Anıtkabir'de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyetin ilanının 96'ncı yıl dönümünde gerçekleştirilen resmi törenin ardından gün boyu yapılan ziyaretlerle Anıtkabir'de bayram coşkusu yaşandı. Türk bayraklı ve kırmızı-beyaz kıyafetli binlerce vatandaş bugün Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirdi.

29.10.2019-16:59 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-16:59)

Cumhuriyetin ilanının 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla bugün Anıtkabir, her yaştan ziyaretçi ağırladı.

Anıtkabir, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının katılımıyla gerçekleştirilen resmi törenin ardından ziyarete açıldı.

Türkiye'nin hemen her tarafından gelen vatandaşlar, Atatürk'ün mozolesine çiçekler bıraktı, Anıtkabir Müzesi'ni gezdi.

Türk bayrakları ve kırmızı-beyaz kıyafetleriyle, Atatürk'ün ebedi istirahatgahına gelenler arasında öğrenciler, çocuklar, bebekli aileler ve yaşlı vatandaşlar da yer alırken, bazı yaşlılar Anıtkabir merdivenlerini bastonla çıktı.

Öte yandan, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu 7'den 70'e binlerce vatandaşın paylaştığı Anıtkabir'in çevresinde de yoğunluk yaşandı.

Ziyaretçiler tarafından en ilgi çeken olaylardan biri de Anıtkabir Komutanlığında görevli askerlerin mozoleye çıkan merdivenlerdeki nöbet değişimi oldu. Bazı vatandaşlar Anıtkabir'de saygı nöbeti tutan askerler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal