Anadolu'nun Kapılarını Türklere Açan Savaş

Şanlı tarihimizde ‘zaferle özdeşleşen ay’ şeklinde bilinen Ağustos ayında kazanılan ilk galibiyet, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi oldu.

26.08.2018-14:16 - (Son Güncelleme: 26.08.2018-13:56) Anadolu'nun Kapılarını Türklere Açan Savaş

Türklere Anadolu'nun kapılarının bir daha kapatılmamak üzere açıldığı 1071 Malazgirt Zaferi'nin 947'nci seneyi devriyesinde, tarihimizde önemli bir yeri bulunan kutlu zaferin ruhu tekrar yaşatılacak. Yarın yapılacak anma törenleri Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve binlerce katılımcıyla şanlı bir şekilde gerçekleştirilecek.

Horasan Meliki Çağrı Bey'in son eşinden dünyaya gelen ve amcası Tuğrul Bey'in yerine 27 Nisan 1064 tarihinde Büyük Selçuklu Devleti'nin ikinci hükümdarı olan Sultan Muhammed Alparslan, 42 yaşında elde ettiği kutlu zaferle dünya tarihinin geleceğini şekilllendirdi.

Sultan Alparslan'ın, Malazgirt'te 26 Ağustos 1071 tarihinde Bizans İmparatoru Romen Diyojen'in ordusuna karşı sayı olarak az fakat yürekli askerleriyle yıllarca unutulmayacak taktiksel bir savaşla kazandığı büyük başarı, 947'nci yıl dönümü kutlamalarıyla tekrar yaşanılacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde ve katılımıyla Muş'un Malazgirt ilçesindeki "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" ile Bitlis'in Ahlat ilçesinde yapılacak gösterilerde Malazgirt Zaferi'nin şanlı tarihimizdeki yeri ve önemi anlatılacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal