Amerikalılar Türkiye'yi Ordu Sıralamasında Yerini Değiştirdi

ABD merkezli Global FirePower Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK), dünyanın en kuvvetli orduları sıralamasında Mısır ile Brezilya'nın peşinden 11. sıraya yerleştirdi.

15.11.2020-11:11 - (Son Güncelleme: 15.11.2020-11:11) Amerikalılar Türkiye'yi Ordu Sıralamasında Yerini Değiştirdi

Orduların askeri kuvvet araştırmalarını gerçekleştiren ABD merkezli Global FirePower, ülkelerin askeri kuvvet dengesi sıralamasını, askeri kuvvet ile mali vaziyetlerden lojistik yeterlilik ve coğrafyaya kadar farklılık gösteren gruplarda değerlendiriyor.

Power Index isimdeki platform aracılığıyla yapılan bu sıralamayı düzenlemek için de ellinin üzerinde faktör dikkate alınıyor.

Amerikalı firmanın geçen günlerde yayımlanan 2020 raporuna bakıldığında TSK, dünyanın en güçlü 11. ordusu olarak gösterildi.

2019'da 9. sırada olan Türk ordusunun iki basamak gerileme sebebini tartışma meselesi olurken, raporun manipüle edildiği yapıldığı ortaya çıktı.

YERLİ SİSTEMLER GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMADI

138 ülkenin olduğu 2020 askeri kuvvet kısıtlamasının yayımlandığı raporda; Türkiye’nin puanı yükselmesine rağmen 2 sıra gerilediği belirtildi. Brezilya ile Mısır’ın askerî kuvvet olarak Türkiye’nin önüne geçtiği iddia edilen raporda, Türkiye’nin geliştirdiği yerli saldırı helikopteri ATAK ile milli İHA ile SİHA’lar ile pek çok savunma sanayi ürünün göz önünde bulundurulmadığı belirtildi.

Raporda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askeri gücü ölçülürken pek çok silah sistemin eksiklik olduğu belirten Türk görevlilerin, konu olan hataların düzeltilmesi adına girişim yapacağı belirtildi.

İLK 8 AYNI KALDI

Global FirePower’ın bu yılki listesinin başından 2019'da olduğu gibi ABD olurken, Rusya 2., Çin üçüncü sırada yer alıyor. 4. sırada Hindistan, 5. sırada Japonya, 6. sırada Güney Kore, 7. sırada Fransa, 8. sırada da İngiltere karşımıza çıkıyor. Geçen sene 11. sıradaki Mısır 9, 12. sıradaki Brezilya da 10. sırada yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal