Amerika'da Yargılanan Hakan Atilla'nın Duruşması 17 Mayıs'a Ertelendi

Amerika'da yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın duruşması 16 Mayıs'a ertelendi.

16.04.2018-21:44 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-22:02) Amerika'da Yargılanan Hakan Atilla'nın Duruşması 17 Mayıs'a Ertelendi

ABD'deki İran yaptırımları davasında yargılanan eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ceza duruşmasının 7 Mayıs'tan 16 Mayıs'a ertelendiği aktarıldı.

Davanın yargıcı Richard Berman, İngilizceden Türkçeye çeviri yapan tercümanların 7 Mayıs olarak kararlaştırılan tarihte "duruşmada yer alamayacakları" sebebiyle duruşmanın 16 Mayıs'a ertelendiğini duyurdu.

Duruşma daha önce de savcılık ve savunma tarafından mahkemeye çok sayıda delil sunulması sebebiyle yargıç tarafından 11 Nisan'dan 7 Mayıs'a ötelenmişti.

Atilla'nın avukatları müvekkilleri için 46 ila 57 ay (4-5 yıl) hapis cezası istenmesi gerektiğini söyleyerek, mahkemeden bunun çok daha altında bir ceza vermesini istemişti.

Savcılık ise davanın yargıcı Berman'dan Atilla için 188 aydan fazla (15,5 yıl) hapis ile 50 bin ila 500 bin dolar para cezası vermesini istiyor. Atilla'nın avukatları ayrıca, bu davanın farklı bir dava olduğuna, İran'a dönük yaptırımları delen birçok uluslararası bankaya yalnızca para cezası verilip hiçbir personeline dava açılmazken ABD ile hiçbir bağlantısı olmayan Atilla'nın yargılandığına ve delillerin Atilla'nın, "hırsının ardından giden, bu olayın  mimarı Rıza Sarraf'ın komplosuna alet olan bir devlet memuru olduğunu gösterdiğine" dikkati çekmişti.

Hakan Atilla'nın cezasının netleşmesinin sonrasında avukatları tarafından temyize gidilmesi bekleniyor.

Jüri, Atilla'yı hakkındaki 6 suçlamanın 5'inden suçlu görmüş, "kara para aklama" suçlamasında ise suçsuz olduğuna karar vermişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal