19 Mart 2019
  • Istanbul 20°
  • Ankara 16.11°
  • Izmir 18°
İmsak 05:38
Güneş 07:03
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
BIST104.512
Dolar5,4759
Euro6,2160
Altın230,080

Aman Bayramda Tatlıyı Fazla Kaçırmayın! İşte Tatlıların Kalori Değerleri

Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan tatlılardan bir türlü kendimizi alamayız. Fakat kaçınmamız gereken tek bir yiyecek varsa oda tatlı besinlerdir. Kalori hesaplaması yaptığımız tatlı çeşitlerini sizin için sıraladık.

Tatlı ihtiyacı bizi tetikleyen tatlardan bir tanesidir. Tüm bunların yanında sütlü tatlılarınızda tarçın baharatını kullanmanız hem şekerin o zararlı etkilerini silecek hem de kan şekerinizin aşırı uçlarda oynamasını da engelleyecektir. Ölçülerine ve miktarına dikkat etmek üzere sağlıklı meyvelerle de tatlı ihtiyacınızı giderebilmeniz mümkün. Meyveler kabuğuyla tüketildiği zaman daha sağlıklıl oluyor bunun sebebi kabuk içlerindeki posanın meyve şekerini stabil tutarak kan şekerini dengelemesidir. Bunun yanında meyve suları da içeriğinde barındırdıkları yapay şekerlerden dolayı kan şekerini olumsuz etkileyen unsurlardan bir tanesidir. Özellikle meyve tüketeceksek üzerine ilave ettiğimiz tarçınlar şekerini biraz olsun dengelemiş olacağız. Meyvelerin yanı sıra yine de tercihinizi tatlılardan yana kullanmak istiyorsanız sütlü tatlılar tüketmeniz sizin için daha sağlıklı bir tercih olacaktır. Sütlü tatlılara en çok yakışan tarçın baharatını da sütlü tatlılara ilave ederek tüketebilirsiniz.

KEMALPAŞA TATLISI

4 adet kemalpaşa tatlısı 460 Kalori

BAKLAVA

4 adet baklava 420 Kalori

ŞEKERPARE TATLISI

1 porsiyon şekerpare tatlısı 440 Kalori

LOKMA TATLISI

5 adet lokma tatlısı 560 Kalori

AYVA TATLISI

1 porsiyon ayva tatlısı 150 Kalori

 

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.