Almanya'nın NSU Kararına Türkiye'den Tepki

Almanya'nın NSU örgütü ile ilgili verdiği karar Türkiye tarafından tepkiyle karşılandı. Dışişleri Bakanlığı gerçek suçluların ortaya çıkmadığı için kararı tatmin edici bulmadı.

11.07.2018-13:40 - (Son Güncelleme: 11.07.2018-13:16) Almanya'nın NSU Kararına Türkiye'den Tepki

Dışişleri Bakanlığı, NSU kararını derin devlet ile istihbarat içindeki bağlantıları ve gerçek suçluları gün yüzüne çıkarmadığı için "tatmin edici" olarka görmedi.

8'İ TÜRK, 10 KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Almanya'da 8'i Türk 10 insanın katledildiği olayın davasında karar açıklandı. Mahkeme örgütün yaşayan tek mensubu Beate Zschaepe'nin hayat boyu hapse mahkum edildiğini bildirdi.

HAYATTA KALAN TEK SANIĞA ÖMÜR BOYU HAPİS

Almanya'da sekiz Türk, bir Yunan ile bir Alman polisi seri cinayetlerle katleden Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) için bugün karar açıklandı. Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi Başkanı Manfred Götzl, beş sene devam eden dava neticesinde örgütün hayatta olan tek mensubu Beate Zschaepe'nin yaşam boyu hapse mahkum edildiğini duyurdu.

"DERİN DEVLET BOYUTU AÇIKLIĞA KAVUŞTURULMAMIŞTIR"

Dışişleri Bakanlığı'ndan Almanya'da 8'i Türk 10 kişinin katledildiği NSU davası ile alakalı gerçekleştirilen açıklamada, "Söz hususu dava neticesinde baş sanığın yaşam boyu hapis cezasına ve diğer dört sanığın ise değişen süreli hapis cezalarına çarptırılmalarını kaydettik.

"ALMANYA'NIN KARARINI TATMİN EDİCİ BULMUYORUZ"

Bununla beraber maalesef bugün alınan karar NSU cinayetlerinin arka planını ve derin devlet ile istihbarat içindeki bağlantılarını tüm detayları ile açıklığa çıkarmamış, gerçek suçlular gün yüzüne çıkmamıştır. Bu açıdan kararı adaletin tecellisi ve kamu vicdanının rahatlatılması açısından tatmin edici kabul etmiyoruz" denildi.

8 TÜRK NASIL ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ?

Almanya'da, 2000-2007 senelerinde 8'i Türk 10 kişiyi katletmek, 2 bombalı saldırı ve 15 banka soygunu yapmakla suçlanan NSU terör örgütü mensuplarının varlığı ve cinayetlerdeki rolü, 4 Kasım 2011'de tesadüf neticesinde gün yüzüne çıkmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal